Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

La Policia Local afavoreix la convivència entre bicis i vianants amb la primera campanya de seguretat centrada en ciclistes

dimecres, 1 de juny de 2016

Presentació de la Campanya de seguretat de bicis i vianants

Garantir la seguretat i afavorir la convivència i l'habitabilitat de la ciutat és l'objectiu de la primera campanya de Seguretat de bicis i vianants, que la Policia Local de Vila-real desenvoluparà del 6 al 20 de juny per a "afavorir el respecte i la coexistència en l'ús de l'espai públic per part de ciclistes i vianants". El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Javier Serralvo, i l'intendent general en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, han presentat la iniciativa, que, assenyala l'edil, "dóna resposta a un ús cada vegada major en el nostre municipi de la bicicleta com a mitjà de mobilitat urbà sostenible i saludable". 

"Cada vegada són més els vila-realencs que opten per la bicicleta per als seus desplaçaments urbans, una realitat creixent que, per descomptat, volem seguir potenciant com a alternativa a l'ús de vehicles a motor. Amb aquest objectiu, el 2014 vam dotar la ciutat del primer carril bici, que es completa amb una àmplia xarxa de ciclocarrers i zones de velocitat limitada. Aquesta és la línia per la qual volem seguir avançant, però també és necessària una major informació i conscienciació per part dels ciclistes", argumenta Serralvo. En aquesta línia, la campanya de la Policia Local persegueix una major difusió de les obligacions i la normativa aplicable a l'ús de la bici per la ciutat, com la prohibició de circular per voreres o la preferència del vianant quan es transita en zones de trànsit restringit, on sí està permés circular amb bicicleta sempre que es respecten una sèrie de condicions que garantisquen la seguretat dels vianants.

"L'Ordenança municipal de trànsit permet la circulació de bicicletes en carrers de vianants, com ara Major Sant Jaume, plaça Major o Pere Gil, però mai per les voreres. En el cas de les àrees de vianants, els ciclistes han d'adequar la seua velocitat a la presència de vianants, no poden superar els 10 quilòmetres per hora i han d'evitar acostar-se a les façanes dels edificis", detalla Nieto. En concret, l'article 22 de l'Ordenança de trànsit estableix la necessitat de guardar una distància d'1,5 metres amb els vianants i d'almenys un metre amb les façanes. La normativa també contempla la prohibició de circular amb una sola roda, realitzar maniobres perilloses o conduir usant auriculars, parlant pel mòbil o sense l'adequada il·luminació i indumentària reflectora a la nit. Tampoc està permés creuar un pas de vianants sobre la bicicleta o agafar-se a altres vehicles per a ser remolcat, entre altres qüestions, mentre que els vianants han de recordar que el carril bici és d'ús preferent per a ciclistes. Nieto recorda també l'obligatorietat dels menors de 16 anys d'usar el casc en zona urbana i dels majors, fora de la ciutat. 

"Del que es tracta és de garantir el respecte mutu i la convivència entre ciclistes i vianants, per a una major seguretat de tots. Per a això, la Policia Local ha ideat aquesta campanya informativa que, com sempre, té per objectiu la prevenció, no la sanció", conclou Serralvo.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Campanya de seguretat debicis i vianants
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es