Inici

Vila-real implanta la primera wifi pública de la ciutat amb un primer punt de connexió pilot a la plaça Major

tornar Imprimir

dijous, 2 de juny de 2016

Noves tecnologies, Sala de premsa

Presentació de Vila-real Wi-Fi

Vila-real implanta la primera wifi pública de la ciutat amb un primer punt de connexió pilot a la plaça Major

Vila-real Wi-Fi, la primera xarxa wifi pública i oberta de Vila-real, inicia la implantació a la ciutat amb el primer punt de connexió pilot a la plaça Major. La regidora de Noves Tecnologies, Mónica Mañas, ha presentat aquest matí el projecte, elaborat amb la col·laboració de les àrees d'Urbanisme i Telecomunicacions, que posa a l'abast de la ciutadania l'accés gratuït a internet des del centre neuràlgic del municipi. 

"El departament de Noves Tecnologies treballem des de fa molt de temps en aquest projecte, en el qual hem posat molta il·lusió, perquè suposa una iniciativa pionera que permetrà dinamitzar la ciutat i, sobretot, afavorir l'accés a internet, que hui dia no és cap privilegi sinó una eina necessària, en condicions d'igualtat", detalla la regidora. "De moment, comencem amb aquesta zona pilot durant un període d'un any, encara que açò no vol dir que no puguem abans anar ampliant el servei en altres zones de la ciutat, en funció dels resultats que anem veient", assenyala. De moment, des de la seua posada en marxa en proves des de la setmana de festes patronals, ja s'han registrat un centenar d'altes d'usuaris.

El punt de connexió wifi, senyalitzat amb panells indicatius, s'estén a tota la plaça i és completament gratuït, amb un senzill registre previ inicial en línianecessari per a complir la legislació vigent. Per a accedir al servei per primera vegada, cal cercar la xarxa Vila-real Wi-Fi i seguir els passos que indica la pàgina de registre, tal com indicar una adreça de correu electrònic que servirà per a validar i activar el compte. Després del primer registre, les connexions successives seran automàtiques. En la pàgina de registre, els usuaris trobaran una adreça electrònica per a remetre els seus suggeriments i el contacte del suport tècnic del servei, per part de la companyia subministradora, akiwifi. 

La primera xarxa wifi pública de Vila-real ofereix una velocitat de navegació de 256 kb per segon, ajustada a la normativa legal del sector. "És una velocitat bona, però que, a més, es veurà multiplicada per quatre en el cas del web municipal", assenyala Mañas, que puntualitza que, en aquest cas, la velocitat de navegació s'eleva a 1 Mbps. "En definitiva", afegeix la regidora, "impulsem per primera vegada un servei que hui dia és fonamental, amb el qual, a més, podem fer també que gent gran o que fins ara, per la raó que siga, no podia accedir a la xarxa, puga integrar-se en les noves tecnologies". La promoció turística de la ciutat i la dinamització econòmica i comercial de la zona centre són altres factors que es veuran beneficiats amb la implantació de Vila-real Wi-Fi a la plaça Major.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es