Inici -> Àrees -> Protecció civil -> Notícies

Protecció Civil participa en un simulacre de cerca de persones desaparegudes amb altres quatre municipis

dilluns, 6 de juny de 2016

Simulacre de cerca de persones desaparegudes

El Servei Municipal de Protecció Civil de Vila-real ha participat en un simulacre de cerca de persones desaparegudes juntament amb efectius d'Onda, Artana, Betxí i Nules. Un assaig que arriba només una setmana després del simulacre en el qual van entrar en joc les noves tecnologies que, de forma gratuïta, es poden utilitzar en la cerca de persones desaparegudes. 

La Policia Local de Betxí, Artana i Onda, Protecció Civil d'Onda i Vila-real i tècnics en Emergències Sanitàries en pràctiques, a més de Creu Roja de Nules, han posat a prova les seues habilitats i capacitat de coordinació en un simulacre en el qual han pres part unes 50 persones i dues unitats canines, la de Vila-real i la d'Onda. L'operatiu ha tingut lloc en una zona de poca cobertura, amb l'objectiu d'utilitzar mitjans tradicionals combinats amb noves tecnologies mòbils i de geolocalització en les zones de major cobertura. Per a afavorir l'intercanvi de coneixements, el simulacre ha comptat amb diferents grups, amb integrants de tots els municipis i cossos participants.

L'avís de persones desaparegudes es va registrar el dissabte a les 7.30 hores a Betxí, van activar els diferents dispositius i van comprovar els temps de resposta. La creació d'un Centre de Recepció de Mitjans, per a registrar les dades dels participants, vehicles i recursos utilitzats, així com un Centre de Coordinació Operativa Integrada (Cecopi), des del qual formar grups, fitar zones i organitzar les missions de cada equip són unes altres de les accions realitzades en l'assaig, que va comptar amb activitats d'assistència a víctimes (maniquins), desmais de participants i cerca de persones desaparegudes, a més d'exercicis específics per a les unitats canines. 

L'objectiu del simulacre, que se suma al dispositiu organitzat fa una setmana, és millorar els temps de resposta dels grups per a actuar amb major celeritat i eficàcia, tal com detalla el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Javier Serralvo. "El temps corre en contra dels que fan la cerca, per la qual cosa resulta necessari i molt positiu comprovar els millors mètodes d'actuació i resposta davant emergències, segons els llocs i característiques, tant de l'entorn com dels participants", conclou el responsable del Servei Municipal de Protecció Civil, Ismael Solsona.

Galeria multimèdia

Imatges

Simulacre de Protecció Civil_4 Simulacre de Protecció Civil_2 Simulacre de Protecció Civil_1

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es