Inici -> └rees -> Policia Local -> NotÝcies de la policia

Prop de 3.000 escolars de Vila-real aprenen educaciˇ viÓria amb prÓctiques al parc infantil de trÓnsit per a 1.240 alumnes

dissabte, 11 de juny de 2016

Un total de 2.925 alumnes de tots els centres educatius de Vila-real han rebut educaciˇ viÓria al llarg del present curs. D'ells, 1.240, a mÚs, han pogut realitzar prÓctiques al parc infantil de trÓnsit, tant amb bicicleta -5Ú de primÓria- com amb karts, en el cas dels alumnes de 2n d'ESO. 

La campanya d'educaciˇ viÓria s'ha desenvolupat des del 2 d'octubre de 2015 fins al passat 3 de juny, amb alumnes de diferents etapes escolars. En concret, la formaciˇ s'ha impartit als alumnes d'educaciˇ infantil (5 anys), aixÝ com als de primÓria (2n i 5Ú) i secundÓria (2n i 3r), a mÚs de tot l'alumnat del centre d'educaciˇ especial La Panderola. "El curs s'adapta als diferents trams d'edat amb els quals treballem, per˛ sempre amb l'objectiu fonamental d'educar en la importÓncia de circular correctament, amb precauciˇ i adoptant les mesures oportunes, per les vies p˙bliques, per a evitar els accidents i la seua gravetat", assenyala el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Javier Serralvo. 

Amb aquest objectiu, amb els xiquets de 5 anys s'han treballat aspectes relatius a la seua condiciˇ d'usuaris de les vies p˙bliques, principalment com a vianants (caminant per la vorera i creuant els carrers pel lloc adequat) i com a viatgers (pujant i baixant per la porta mÚs propera a la vorera i asseient-se en el seient posterior). En el cas dels escolars de 2n de primÓria s'han tractat matŔries relacionades amb els senyals de trÓnsit, aixÝ com les normes de convivŔncia, mentre que els alumnes de 5Ú s'han centrat en qŘestions referents a la circulaciˇ amb bicicleta, amb prÓctiques al parc infantil de trÓnsit. 

En educaciˇ secundÓria, per la seua banda, el treball ha consistit a mentalitzar els joves sobre la importÓncia de la utilitzaciˇ del casc en el ciclomotor i prÓctiques de destresa per a la conducciˇ de vehicles de motor, a mÚs d'aspectes normatius en el cas dels mÚs majors, com la seguretat del trÓnsit, la Llei de seguretat viÓria o el Codi Penal. TambÚ amb els alumnes del centre d'educaciˇ especial La Panderola s'han treballat diversos aspectes relacionats amb el coneixement i la comprensiˇ de diversos tipus de senyals, al mateix temps que s'ha tractat de crear-los hÓbits i actituds que els permeten portar una vida mÚs aut˛noma en la seua condiciˇ de vianants i conductors de bicicleta, mitjanšant una activitat desenvolupada al parc infantil de trÓnsit.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es