Inici

La Fundació de Sant Pasqual aborda la incorporació d'altres ens per a completar els tres pilars bàsics en l'impuls del turisme religiós a Vila-real

tornar Imprimir

dimecres, 15 de juny de 2016

Sala de premsa, Turisme

Reunió del patronat de la Fundació de Sant Pasqual

La Fundació de Sant Pasqual aborda la incorporació d'altres ens per a completar els tres pilars bàsics en l'impuls del turisme religiós a Vila-real

El Patronat de la Fundació Pro-Monestir i Basílica de Sant Pasqual ha celebrat una reunió ordinària en la qual s'ha abordat la situació actual de l'ens i qüestions com la possibilitat d'incorporar o permetre la participació d'altres entitats per a enfortir i "completar els tres pilars bàsics sobre els quals se sustenta la fundació", tal com ha explicat el regidor de Turisme, Emilio Obiol. La trobada, presidida per l'alcalde i president del Patronat, José Benlloch, ha comptat amb la presència del president de la Diputació, Javier Moliner, i de la resta de membres de l'ens i ha servit per a posar sobre la taula la possible participació de col·lectius com CulturArts o l'Agència Valenciana de Turisme, que han manifestat la seua voluntat de connectar-se a la fundació. 

Tal com explica Obiol, "CulturArts és un ens que aglutina tot el que té a veure amb restauració patrimonial i amb música, mentre que l'Agència Valenciana de Turisme se centra pròpiament en la promoció turística". D'aquesta manera, "es reforçarien els tres pilars fonamentals de la fundació, que connectarien perfectament, com són la unió entre turisme, restauració i música", expressa. En qualsevol cas, en breu està previst celebrar una reunió amb representants de CulturArts, en la qual s'explicarà què és la fundació i què significa Sant Pasqual, el monestir i la Reial Capella per a la ciutat.

La reunió del patronat també ha donat compte de la pròxima visita a Vila-real de l'alcaldessa i del regidor de Cultura de Monforte del Cid (Alacant), amb els quals ja s'han iniciat els contactes per a engegar una ruta santpasqualina, oberta a tots els municipis en els quals sant Pasqual va deixar el seu segell personal i el seu llegat espiritual. Així, la ruta, que servirà per a impulsar el turisme cultural i religiós, podria comptar amb la participació de Xàtiva, Elx, València, Torrehermosa o Alconchel. 

La trobada també ha servit per a tractar altres qüestions com ara possibles ajudes per a traure endavant els projectes i objectius marcats des del naixement de la fundació, en els quals "es treballa dia a dia des de la creació de l'ens i que van donant els seus fruits".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es