Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

La Policia Local informa 75 ciclistes i vianants sobre els seus drets i obligacions per a la coexistència en l'ús del carrer

dimarts, 21 de juny de 2016

La Policia Local ha donat per conclosa la primera campanya de seguretat per a bicis i vianants, que s'ha realitzat a la ciutat entre el 6 i el 20 de juny, i que ha finalitzat amb un total de 75 persones informades.

Es tracta de 28 vianants que han sigut advertits per transitar pel carril bici i 47 ciclistes que circulaven per la vorera o bé per zones per als vianants sense respectar les mesures que recull l'ordenança municipal. Així ho ha anunciat el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, que assegura que "l'objectiu és augmentar l'habitabilitat i qualitat de vida a la ciutat, proporcionar una major seguretat a vianants i ciclistes, contribuir a una major comoditat i fluïdesa en els desplaçaments i ús de l'espai públic, a més de fer un toc d'atenció a la importància del respecte i necessària coexistència en l'ús i gaudi del carrer". 

Serralvo ha explicat que "el nostre treball és contribuir a millorar la seguretat entre vianants i bicicletes, ensenyant a respectar les normes de circulació" i ha recordat que "les bicicletes, encara que compten amb característiques especials, són vehicles i, per tant, el seu ús està sotmés a determinades mesures de circulació que asseguren la seguretat de vianants, ciclistes i de la resta de conductors". 

En la campanya s'ha posat l'accent en el fet que les voreres no són un espai circulatori, per la qual cosa no hi estan permeses les bicicletes, a excepció dels carrers per als vianants, sempre que complisquen una sèrie de condicions. D'aquesta manera, els ciclistes que transiten per aquests espais hauran d'adequar la velocitat a la presència de vianants, ja que tenen prioritat, no podran superar els 10 quilòmetres per hora i, si cal, hauran de baixar de la bicicleta. A més, hauran de circular a un metre de les façanes, com a distància mínima, i a un metre i mig respecte als vianants en un avançament o encreuament. 

D'altra banda, la normativa recull la prohibició de circular sense il·luminació nocturna, portar auriculars posats, no disposar de casc homologat en el cas dels menors de 16 anys i circular parlant pel mòbil o fent ús d'altres dispositius que afecten la concentració. També es prohibeix realitzar carreres o altres competicions no autoritzades, soltar el manillar o circular amb el vehicle sobre una sola roda, agafar-se a altres vehicles per a ser remolcats i, en general, realitzar maniobres que suposen un risc per a la conducció i posen en perill la resta de persones. 

"Tant ciclistes com a vianants i altres conductors han de saber com actuar de la manera més pacífica i respectuosa possible amb la resta d'usuaris de les vies per a prevenir accidents i poder circular de la manera més ordenada", conclou Serralvo.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es