Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

El Ple declara per unanimitat Vila-real com a municipi respectuós amb la diversitat sexual i se suma per primera vegada a la commemoració de l'Orgull LGTBI

dilluns, 27 de juny de 2016

Commemoració de la setmana de l'Orgull LGTBI_1

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha mostrat hui la unanimitat de tots els grups amb representació municipal -PSPV-PSOE, Compromís per Vila-real, PP i Ciutadans- de declarar la ciutat "municipi respectuós amb la diversitat sexual i amb la realitat de lesbianes, gais, transexuals, bisexuals i intersexuals (LGTBI) i contrari a la discriminació de les persones per raó de la seua orientació i/o identitat de gènere". Aquesta declaració institucional se suma a les activitats promogudes per primera vegada a Vila-real per la Regidoria d'Igualtat en commemoració de l'Orgull LGTBI.

Fruit d'aquest acord, a partir de hui i durant tota la setmana, la bandera que identifica aquest col·lectiu onejarà des de la façana de l'Ajuntament "amb l'objectiu de donar suport simbòlic als canvis socials reclamats per les persones i col·lectius LGTBI". La programació especial inclou la projecció de la pel·ícula La chica danesa (dimarts, 19.00 hores, UNED) i l'habilitació d'un autobús per a facilitar el desplaçament als ciutadans que vulguen sumar-se a la manifestació i les activitats posteriors que diversos ajuntaments de la província han organitzat a la platja de Xilxes, el dissabte 2 de juliol, en el marc de la primera edició de la Trobada Orgullosa.

A més, la declaració institucional, defensada per la regidora d'Igualtat, Anna Vicens, insta el futur Govern central a impulsar una llei per a la igualtat efectiva i contra la discriminació per raó d'orientació sexual i identitat de gènere, així com a promoure una llei integral contra els delictes d'odi, que done una atenció adequada a les víctimes. Per la seua banda, el consistori es compromet a impulsar tallers per a fomentar l'educació en valors d'igualtat, diversitat i respecte.

També per unanimitat s'ha aprovat la declaració institucional per a l'adhesió de Vila-real a la xarxa de ciutats d'acollida de refugiats de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Aquesta adhesió se suma a les accions realitzades en els últims mesos en suport a les persones desplaçades dels seus països d'origen per conflictes bèl·lics, i fa una crida a les institucions europees i al Govern central per a garantir l'arribada i atenció als refugiats de Síria.

El pagament a proveïdors i el reajustament dels percentatges d'ajudes contemplats en el conveni amb l'UJI per a la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real han sigut uns altres dels acords del Ple. En aquest últim punt, el regidor d'Universitats, Emilio M. Obiol, explica que la modificació dels percentatges s'emmarca en l'aposta per la universitat i la innovació mantinguda per l'equip de govern des de fa cinc anys, de manera que el 80% de les quantitats contemplades en el conveni s'abonaran abans del 20 de gener, i es deixarà el 20% a la justificació de les despeses. La decisió, detalla Obiol, respon a l'objectiu de "pagar ràpid i bé". D'altra banda, el Ple ha aprovat la designació del regidor de Cooperació i Integració, Álvaro Escorihuela, com a representant del municipi en el Fons Valencià de la Solidaritat.

Galeria multimèdia

Imatges

Commemoració de la setmana de l'Orgull LGTBI_2 Commemoració de la setmana de l'Orgull LGTBI Ple de 27 de juny de 2016
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es