Inici -> Àrees -> Projectes Europeus -> Notícies de projectes europeus

Cooperació dissenya amb entitats europees noves eines per a la integració juvenil a través d'un projecte de la UE

dimarts, 28 de juny de 2016

Álvaro Escorihuela presenta el projecte CASE 4I

L'Ajuntament de Vila-real participa, al costat d'entitats socials de diferents països de la UE, en un programa europeu per al disseny d'eines educatives d'integració social que es tancarà al març de 2017 amb la presentació de les seues conclusions en una trobada internacional a Vila-real. El regidor de Cooperació i Integració, Álvaro Escorihuela, ha fet balanç del funcionament del programa, finançat íntegrament amb fons europeus, que permetrà implementar "noves eines didàctiques i educatives que puguen ser aplicades de manera transversal en qualsevol situació i país". Aquestes eines, afegeix, se sumaran una vegada finalitzat el projecte a "totes les bones pràctiques que, des dels Serveis Socials municipals, ja apliquem en els últims anys, com el centre Ziga Zaga, l'Aplec de Temps Lliure o els serveis del Seafi, entre molts altres".

El projecte europeu CASE 4 I (activitats culturals socialment compromeses per a millorar la integració social i professional) es va iniciar al març de 2015 amb un termini de dos anys i altres quatre socis europeus de tres països (França, Croàcia i Itàlia). "La participació de Vila-real és important, perquè som els únics representants de l'Administració pública; la resta de socis són associacions", assenyala Escorihuela, que valora que "els altres participants valoren molt la presència de Vila-real, ja que aportem la visió politicoadministrativa necessària per a la implementació posterior de les eines en les quals estem treballant". En la mateixa línia, en la primera reunió de treball celebrada a Vila-real a la tardor, en la qual es van realitzar tallers i seminaris, els recursos municipals d'integració van rebre una alta valoració per part dels socis europeus del projecte, en particular el Centre de Dinamització Social Ziga Zaga. 

El programa compta amb una inversió de 200.000 euros, dels quals l'Ajuntament de Vila-real ha rebut 35.000. L'objectiu de la iniciativa és l'intercanvi de bones pràctiques i la transferència d'eines i experiències per a la integració juvenil, a través de diferents reunions transnacionals que se celebren alternativament en les localitats dels diferents socis, així com la creació de productes "innovadors fàcilment transferibles i d'accés obert" per a promoure aquesta integració. "La nostra participació en el projecte suposa posar en valor i compartir tota l'experiència que des de l'Ajuntament de Vila-real podem aportar en les diferents activitats i polítiques d'integració dels més joves i també enriquir-nos amb les aportacions d'altres col·lectius i altres països per a seguir millorant els serveis que prestem a la ciutadania amb la intenció de construir entre tots una societat més justa, solidària i inclusiva", assenyala el responsable de Cooperació. 

L'última reunió transnacional del projecte CASE 4 I se celebrarà al març de 2017 a Vila-real i suposarà la presentació pública de les conclusions i les eines que resulten del treball dels socis per a afavorir la integració juvenil.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es