Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

El Consell de Xiquets i Xiquetes tanca el curs amb una 'sessió de control' als regidors

dijous, 30 de juny de 2016

Cloenda del Consell de Xiquets i Xiquetes 2015-2016

El Consell de Xiquets i Xiquetes de Vila-real ha tancat el curs 2015-2016 amb una sessió especial en la qual els membres de l'organisme han presentat als regidors de la corporació municipal els resultats de l'exercici i han debatut de forma directa amb els edils l'estat de les seues reivindicacions. Els xiquets i xiquetes del Consell també han presentat el seu manifest i propostes sobre diferents polítiques municipals. 

"Es tracta d'una sessió molt especial, ja que els representants municipals hem estat fiscalitzats pel mig centenar de xiquets que componen l'ens i hem pogut dialogar amb ells, responent de forma directa a les seues preguntes, la qual cosa suposa un exercici de transparència i democràcia sense precedents", explica el regidor de Participació Ciutadana, Xavier Ochando. A més, els joves han llegit públicament el manifest que han elaborat de forma conjunta al llarg de l'any. 

La sessió també ha servit per a acomiadar alguns dels membres del Consell de Xiquets i Xiquetes, que han finalitzat el seu mandat amb un reconeixement especial de l'Ajuntament. La resta de components del Consell s'han acomiadat també fins al pròxim curs, quan s'incorporaran nous càrrecs. 

Ochando valora de forma molt positiva el transcurs de l'any i assenyala que "al llarg de tot el curs s'han realitzat nombroses activitats per a treballar dinàmiques de participació i inculcar valors com el treball en equip, el diàleg, la integració o la resolució de problemes de forma pacífica". Del curs destaca també la visita del conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, i la directora general de Transparència i Participació, Aitana Mas, que van poder conéixer el Consell de Xiquets i Xiquetes per a prendre nota de les polítiques impulsades a Vila-real amb l'objectiu de poder exportar aquest model de referència en l'àmbit autonòmic. 

"El Consell de Xiquets i Xiquetes és una eina summament important perquè desperta en els més joves l'interés i la curiositat per la democràcia i educa en valors i açò és vital quan es tracta de xiquets, que són el futur i el present", destaca l'edil de l'àrea. De fet, afegeix Ochando, "els joves que s'acomiaden ara del càrrec ja han mostrat el seu interés a seguir participant a través de les associacions i del Consell de Participació Ciutadana i açò demostra que l'objectiu s'ha complit".

Més imatges, en el Flickr de l'Ajuntament

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Propostes del Consell de Xiquets i Xiquetes 2016
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Galeria multimèdia

Imatges

Cloenda del Consell de Xiquets i Xiquetes 2015-2016_2 Cloenda del Consell de Xiquets i Xiquetes 2015-2016_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es