Inici -> La teua ciutat -> Subvencions

Vila-real consensua i renova l'ordenança de subvencions a associacions de veïns per a agilitar la concessió de les ajudes

divendres, 8 de juliol de 2016

Nova ordenança subvencions

La Regidoria de Participació Ciutadana acaba de renovar ordenança de subvencions a les associacions de veïns. Un tràmit amb un clar objectiu, com és el d'agilitar les ajudes perquè arriben abans a les entitats, però també amb un marcat caràcter: el del consens entre tots els ens implicats.

Així ho ha anunciat el regidor de Participació Ciutadana, Xavier Ochando, juntament amb el secretari de la Federació d'Associacions de Veïns i vicepresident electe del Consell de Participació Ciutadana, Joaquín Bartoll, que ha destacat que aquesta mesura forma part de les "polítiques pioneres de govern obert que ha impulsat la ciutat".

"Les associacions de veïns són un pilar fonamental per a Vila-real i des de fa cinc anys, i fruit del treball en xarxa amb les mateixes entitats, hem aconseguit un creixement en el nombre d'agrupacions veïnals que treballen per la ciutat, passant d'11 a 14 al  cap de poc de temps", explica Ochando, que valora de forma molt positiva aquest fet i recorda que "és aquest equip de govern el que va augmentar les ajudes que oferia l'anterior executiu del PP, des dels 24.000 fins als 34.000 euros".

Unes subvencions l'ordenança de les quals s'actualitza ara, després de diversos anys en funcionament, per a fer-la més flexible, àgil i ràpida i adaptada a les necessitats i reivindicacions de les associacions que les reben i també a l'actual legislació. "Per a nosaltres, al marge de tots els avanços aconseguits per al nou document, el més important és el consens amb el qual s'ha treballat, no només amb les 14 associacions de veïns, sinó amb tots els departaments tècnics implicats i amb tots els partits polítics", assenyala l'edil, que ja s'ha reunit en comissió informativa amb l'oposició abans de l'aprovació definitiva del text, que es realitzarà previsiblement en el pròxim Ple perquè al setembre puga entrar en vigor, en el qual s'han inclòs dues esmenes, "s'evita així que ningú aprofite per a polititzar la qüestió i s'eviten més demores que afecten els veïns".

Tal com explica el regidor de l'àrea, "la nova ordenança contempla l'aprovació, cada any, d'unes bases que es publicaran en el Butlletí Oficial de la Província automàticament 15 dies després de l'entrada en vigor dels pressupostos de l'Ajuntament". D'aquesta manera, a l'inici de l'any les associacions podran sol·licitar les ajudes i "es reduiran els terminis substancialment, igual que ocorrerà amb el període de baremació". La flexibilització dels criteris en aquest sentit és una altra de les novetats de l'ordenança, amb un màxim de 60 punts per a cada associació, "la qual cosa permetrà que no es produïsquen grans diferències entre cada entitat, cosa que la converteix en una mesura equitativa". A tot açò, se suma l'avançament del 80% de la subvenció en el moment de l'aprovació i el 20% restant a la justificació final. "Són importants avanços que ajudaran el fet que les associacions siguen més eficaces a l'hora d'organitzar-se", apunta.

Per la seua banda, Bartoll, que ha aplaudit totes aquestes incorporacions, assegura que "es tracta d'una ordenança que estarà a l'altura i que demostra que l'Ajuntament ens escolta i té en compte tot el que sol·licitem i es creu de debò la participació".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es