Inici -> La teua ciutat -> Cursos i formació -> Notícies sobre cursos i tallers

Vila-real programa una nova edició del Curs d'agricultura ecològica que ja ha format més de 100 persones

divendres, 8 de juliol de 2016

V Curs agricultura ecològica

A partir de setembre, Vila-real tornarà a acollir el Curs d'agricultura ecològica que des de fa cinc edicions organitza Temps de Sembra amb el patrocini de la Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, la Fundació Caixa Rural Vila-real i la Cooperativa Catòlica Agrària.

Un taller "totalment consolidat", pel qual ja han passat més de 100 persones i que ja ha traspassat les fronteres de la ciutat a altres poblacions, tal com ha indicat el regidor Josep Pasqual Sancho, que assegura que aquest "s'està convertint en un curs de referència pel qual s'interessen veïns d'altres municipis".

Pepe Barrachina, membre de Temps de Sembra i director i professor del curs, ha tornat a destacar les propietats de l'agricultura ecològica, ja que "és més respectuosa amb el medi ambient i saludable no només amb les persones, sinó amb la terra" i assegura que "moltes persones que han començat a conrear d'aquesta manera, expliquen que se senten millor i que, fins i tot, és una forma de fer teràpia, de prendre's les coses amb més calma".

Per la seua banda, el president de la Fundació Caixa Rural, Enric Portalés, ha apuntat que aquest taller "brinda una oportunitat a aquelles persones que volen guanyar-se la vida en el sector agrícola, però també és molt adequat per als que tenen inquietud pel tema". Una metodologia que cada dia compta amb més adeptes, a causa de la major conscienciació dels ciutadans, per la qual cosa "com a institució, no podíem més que seguir donant suport a aquesta iniciativa de futur en l'àmbit laboral, però també mediambiental".

El curs, que començarà el 27 de setembre, compta amb cinc sessions teòriques, que es desenvoluparan al Centre Social, i cinc de pràctiques, i està obert "a qualsevol persona interessada". Entre els continguts es troben pinzellades en el marc històric i temes com la microbiologia del sòl, associacions i rotacions, adobs verds, mulching, calendaris de sembra, dissenys de l'hort, planters i substàncies adequades en cas de plagues, entre altres conceptes relacionats amb l'agricultura tradicional.

Els interessats a assistir-hi poden inscriure's en la Fundació Caixa Rural i obtindran més informació en el 964 539 125 i en el 600 700 892. El cost del taller és de 50 euros i ofereix un descompte del 50% a aturats, joves i jubilats. Els fons recaptats aniran, com cada any, a una associació benèfica, en aquest cas a l'Associació Conquistando Escalones. En finalitzar, tots els assistents rebran un diploma.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es