Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Participació tanca el Reglament del defensor del veí amb la incorporació de l'acord de tots els grups municipals

diumenge, 24 de juliol de 2016

Reunió del reglament del Defensor del Veí

La creació i reglamentació de la figura del defensor del veí compta ja amb el consens de tots els grups polítics amb representació en el consistori. El regidor de Participació Ciutadana, Xavier Ochando, ha mantingut en les últimes setmanes diverses reunions amb els representants del PSPV-PSOE, Compromís, PP i Ciutadans amb l'objectiu de recaptar propostes i suggeriments dels diferents grups perquè aquest nou mecanisme de participació de la ciutadania, de caràcter pioner, "compte amb el major consens i suport possibles". 

"Era fonamental que una figura de la transcendència del defensor del veí nasquera amb el suport de totes les forces del consistori; després d'aquestes reunions, gràcies a les quals hem pogut incorporar algunes qüestions i millorar encara més aquest instrument, podem dir satisfets que ho hem aconseguit", valora Ochando. Una vegada assolit l'acord polític sobre la normativa que regularà aquest mecanisme de defensa ciutadana, el Reglament del defensor del veí haurà de ser informat pels tècnics municipals abans de la seua aprovació definitiva, que precedirà a l'elecció del primer representant de la ciutadania que ostentarà aquest càrrec. 

El defensor del veí, figura contemplada en el Reglament de participació ciutadana aprovat durant el passat mandat municipal, se sumarà d'aquesta manera a les mesures i polítiques de millora de la qualitat de la democràcia, la transparència i la participació dels ciutadans implementada per l'equip de govern en els últims anys. Aquest càrrec de nova creació tindrà com a principal funció atendre i investigar les queixes dels veïns, defensar els seus drets i exigir les responsabilitats oportunes amb criteris d'autonomia i independència. Per a açò, el consistori nomenarà una persona de consens i "de reconegut prestigi". 

Entre les novetats incorporades al reglament després de l'acord amb els grups municipals, figura l'ampliació de les incompatibilitats del càrrec amb l'activitat actual o prèvia del defensor del veí, que no podrà ostentar simultàniament cap activitat en entitats o associacions locals i no podrà haver ocupat un altre mandat representatiu de naturalesa pública o política en els quatre anys anteriors, entre d'altres. A més, es reforça la majoria qualificada necessària per a l'elecció del càrrec en el Consell de Participació Ciutadana i el Ple i s'incorpora l'obligatorietat d'incloure un apartat en el web municipal per a donar compte de l'activitat del defensor del veí.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es