Inici

La xarxa Vila-real wifi s'amplia amb dues zones de connexió pública al Termet per a donar servei ja aquest estiu

tornar Imprimir

dimarts, 9 d'agost de 2016

Noves tecnologies, Sala de premsa, Ermita

Zona Vila-real wi-fi al Termet

La xarxa Vila-real wifi s'amplia amb dues zones de connexió pública al Termet per a donar servei ja aquest estiu

La xarxa de wifi pública que l'Ajuntament de Vila-real posa a la disposició dels vila-realencs de manera gratuïta amplia els punts de connexió amb una nova zona oberta a l'entorn del Termet. D'aquesta manera, Vila-real wifi és ja accessible en dos dels punts neuràlgics del municipi: la plaça Major i el paratge natural de la Mare de Déu de Gràcia, principal àrea d'activitat durant l'estiu. 

La regidora de Noves Tecnologies, Mónica Mañas, acompanyada de la regidora d'Ermita i Termet, Rosario Royo, ha comprovat el bon funcionament de les connexions en les dues àrees de cobertura habilitades en el paratge: la zona de jocs de la pineda i l'àrea esportiva enfront del restaurant El Termet. "Després dels bons resultats de la prova pilot amb wifi pública a la plaça Major, que vam habilitar de manera pionera el passat mes de maig, hem decidit ampliar-ne la cobertura i donar servei de wifi pública a l'entorn natural del Termet, que aquests mesos d'estiu es converteix en un formiguer de gent. Era, doncs, el moment i el lloc idoni per a estendre la xarxa", detalla Mañas. També Royo destaca l'oportunitat d'implementar aquest nou servei en la zona de l'ermita: "El Termet és el punt de trobada de famílies, estiuejants i visitants durant l'estiu. Un paratge del que ens sentim particularment orgullosos tots els vila-realencs i que volem seguir potenciant, tal com hem fet en els últims anys, amb iniciatives com aquesta", assenyala. 

Les dades avalen la bona acollida del servei en els seus primers mesos de funcionament. Des de la seua posada en funcionament, el maig passat, la zona wifi de la plaça Major ha registrat 725 usuaris, mentre que la zona del Termet comptabilitzava 34 registres durant tan sols quatre dies des de l'entrada en servei. En aquests tres mesos de funcionament, el nombre de connexions supera les 1.300.

Igual que a la plaça Major, també al Termet s'han col·locat panells indicatius, que inclouen un codi QR per a facilitar l'accés dels usuaris al registre previ necessari en la primera connexió, en compliment de la legislació vigent en la matèria. "Es tracta d'un registre molt senzill i ràpid, que requereix informacions bàsiques com l'adreça de correu electrònic, i únic; és a dir, després del primer registre, les connexions successives són autonòmiques", recorda Mañas.

"Amb aquesta nova zona wifi del Termet, seguim avançant en l'extensió de les noves tecnologies entre tots els vila-realencs i vila-realenques i facilitant l'accés a internet a totes les persones en igualtat de condicions, independentment de la seua situació, a més de contribuir també a reduir la bretxa digital entre joves i majors", incideix la regidora. La idea del departament és la de seguir consolidant la xarxa amb nous punts d'accés gratuït, en funció dels resultats i les necessitats que es detecten en el futur.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es