Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

Vila-real porta la mediació policial al Concurs Internacional de Bones Pràctiques de Nacions Unides de Dubai

dijous, 11 d'agost de 2016

El projecte de Mediació Policial de Vila-real segueix creixent i sumant el reconeixement internacional. Amb aquest objectiu, la Policia Local de Vila-real ha presentat, a instàncies del Comité Hàbitat espanyol, la implementació de la policia mediadora al Concurs Internacional de Bones Pràctiques de Nacions Unides Dubai 2017, en el qual es premiaran les millors iniciatives de millora de la convivència i la qualitat de vida en hàbitats urbans. "És un certamen de gran prestigi, en el qual concorren projectes innovadors i de millora de la vida ciutadana de tot el món. Sabem que és molt complicat passar les diferents fases i moltíssim més obtenir el premi, però per a nosaltres és un orgull estar ací, poder presentar la nostra policia mediadora i posar en valor el treball pioner que desenvolupem en una matèria en la qual Vila-real és ja tot un referent", assenyala el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo.

Aquesta és la segona ocasió en què l'Ajuntament de Vila-real participa en el certamen de bones pràctiques sobre assentaments urbans de Nacions Unides. L'any 2012, la Policia Local ja va obtenir un esment Good en el concurs de Dubai per al projecte local de policia comunitària. "Ara tornem a concórrer amb una iniciativa de la qual ens sentim especialment orgullosos", detalla Serralvo, que recorda l'èxit assolit enguany pel Congrés Iberoamericà de Mediació Policial o la creació a Vila-real de la primera Càtedra de Mediació Policial de la mà de l'UJI. "Tot açò se suma a la importància que, cada vegada més, ha adquirit aquesta metodologia per a resoldre els problemes i conflictes ciutadans des del diàleg, la pau i l'acord. Valors que promouen una millor convivència i que formen part ja d'aquesta 'altra forma de fer policia' que és el nostre lema", agrega. 

Els premis de Dubai van nàixer amb motiu de la II Conferència de Nacions Unides sobre Assentaments Humans -Hàbitat II-, celebrada a Istanbul (Turquia), el 1996, amb l'objectiu de recopilar i prestigiar pràctiques urbanes reeixides de tot el món.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es