Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

La Policia Local de Vila-real posa límit a la caça furtiva i deté dos caçadors en una zona de masets

dimecres, 17 d'agost de 2016

La Policia Local de Vila-real ha detingut dos caçadors furtius, R. B. F. i N. P. B., tots dos de 44 anys i veïns de Betxí, després de sorprendre'ls portant escopetes i caçant prop d'una zona de masets, pràctica que està prohibida en tot el terme municipal. D'aquesta manera, la Policia Local posa límit a la caça furtiva a la ciutat, una activitat que genera queixes veïnals i comporta sancions importants en aplicació de la Llei 13/2004 de caça de la Comunitat Valenciana.

La detenció es va produir dilluns passat, quan la Policia Local va rebre l'avís d'una veïna del camí de l'Aljub que assegurava que en la zona hi havia gent caçant. Després de desplaçar-se al lloc, els agents municipals van trobar dos vehicles estacionats i dues tórtores mortes al costat d'un dels cotxes. En una primera batuda, la patrulla va aconseguir localitzar R. B. F., a qui va sorprendre portant una escopeta carregada malgrat que no posseïa permís d'armes de foc. Per aquest motiu, va ser arrestat per un suposat delicte de tinença il·lícita d'armes, a més de diverses infraccions a la llei valenciana de caça. Posteriorment, els agents van localitzar el segon dels arrestats, que sí que va acreditar tenir permís d'armes, encara que se li va advertir que figurarà en diligències judicials com a presumpte cooperador necessari del delicte del seu company, a qui hauria facilitat l'escopeta per a caçar a pesar de saber que no disposa del permís obligatori. 

La Policia Local recorda que la pràctica de la caça està prohibida en tot el terme municipal de Vila-real i que l'incompliment de la llei de caça pot suposar sancions econòmiques d'entre 100 i 15.000 euros, retirada de llicència i inhabilitació per a obtenir-la en funció de la infracció comesa i de la seua gravetat.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es