Inici -> La teua ciutat -> Subvencions

Joventut convoca la segona edició de les ajudes a les beques Erasmus de Vila-real i obri el període de sol·licitud

dimecres, 24 d'agost de 2016

La Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Vila-real ha convocat una nova edició de les ajudes per a universitaris de la ciutat amb beques Erasmus.

Així ho ha anunciat l'edil de l'àrea, Xavier Ochando, que ha explicat que "el Butlletí Oficial de la Província (BOP) ja ha fet la publicació provisional de les bases reguladores per a la concessió d'aquestes subvencions per als estudiants empadronats a Vila-real que siguen beneficiaris d'una beca Erasmus en el curs 2015-16".

El document romandrà en exposició al públic fins al pròxim 7 de setembre, moment en el qual es farà la publicació definitiva, per la qual cosa "serà a partir de llavors quan es puguen començar a presentar les sol·licituds".

"És el segon any que engeguem aquestes ajudes pròpies, que són pioneres a tots els nivells, dirigides als universitaris de la ciutat que tinguen aprovada una beca Erasmus", indica Ochando, al mateix temps que recorda que la partida pressupostària compta amb un import de 10.000 euros, que es repartiran en un màxim de 50 beques que serviran per a sufragar parcialment les despeses addicionals derivades de la mobilitat dels estudiants.

"S'oferiran un màxim de 50 ajudes a les beques Erasmus del Ministeri per un import mínim de 200 euros i un màxim de 1.000 euros per alumne, xifra que es calcularà una vegada es reben totes les sol·licituds i s'estudie cada cas", assegura l'edil.

Entre els requisits per a ser beneficiari de la subvenció es troben estar empadronat a Vila-real abans de l'1 de gener de 2015, estar matriculats en qualsevol universitat pública o privada de l'Estat espanyol i haver rebut una beca Erasmus per a aquest curs.

Les sol·licituds es podran realitzar mitjançant instància en el Registre General de l'Ajuntament i el termini de presentació serà de 10 dies hàbils, comptats a partir de l'endemà de la publicació definitiva de les bases en el BOP.

"L'objectiu és contrarestar les retallades que el Govern ha aplicat en els últims anys en la matèria, perquè no volem que els nostres universitaris es formen ací per a haver d'emigrar i trobar feina a l'estranger", assenyala Ochando, qui reitera que "volem que el talent es quede ací i que els nostres joves reben la millor formació, tant dins com fora de les nostres fronteres, que aprenguen noves tècniques, que cresquen professionalment i que amb aquesta experiència tornen a Vila-real i ajuden a la ciutat a seguir creixent i sent capdavantera, creant empreses i nous llocs de treball".

Així mateix, recorda que el programa Erasmus, que va començar la seua marxa el 1987, "ha contribuït a crear la vertadera generació europea i actualment és la pedra angular, ja que un intercanvi Erasmus pot ajudar els joves a adquirir aptituds imprescindibles com idiomes, capacitat d'adaptació, sensibilitat intercultural i lideratge, la qual cosa també serveix per a reduir l'atur juvenil", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es