Inici

Agricultura retola els barrancs del terme per a valorar i difondre els noms tradicionals de l'entorn rural

dijous, 1 de setembre de 2016

Retolació de barrancs amb noms tradicionals

La Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic ha començat aquest matí a instal·lar els rètols amb els noms tradicionals de camins i barrancs del terme municipal, amb l'objectiu de posar en valor aquestes àrees i donar a conéixer la seua importància històrica entre la població. En total, s'instal·laran 53 senyals verticals en sis barrancs. El barranc de Ràtils ha sigut un dels primers a retolar-se, amb un nom tradicional acreditat almenys des del segle XIV.

El regidor d'Agricultura, Josep Pasqual Sancho, acompanyat del responsable de l'empresa encarregada dels treballs, Maquiver, ha supervisat aquest matí la col·locació dels senyals, que se situaran en encreuaments de camins i torrenteres dels barrancs de Ràtils, Riu Sec, l'Espaser, Roig, Pitoto, Avellana o Sant Antoni. Amb aquesta mesura, Sancho pretén impulsar el coneixement de la toponímia rural del terme vila-realenc, treball per al qual s'ha comptat amb la col·laboració de l'Arxiu Municipal. En aquells punts en els quals ja existia algun tipus de senyalització, s'aprofiten els materials amb l'objectiu d'ajustar al màxim els costos. 

Després de la retolació d'aquests 53 punts, la intenció del Departament d'Agricultura és completar el projecte amb una segona fase, quan hi haja disponibilitat pressupostària, que facilite a la ciutadania el coneixement de l'origen històric i característiques dels barrancs del terme. Per a aconseguir-ho, una de les principals opcions que es baralla és la col·locació en els senyals verticals de codis QR que remeten els usuaris a la informació detallada de cada barranc.

Galeria multimèdia

Imatges

Retolació de barrancs amb noms tradicionals_3 Retolació de barrancs amb noms tradicionals_1 Retolació de barrancs amb noms tradicionals_2
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es