Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes -> Festes de la Mare de Déu de Gràcia

Les festes de la Mare de Déu de Gràcia s'acomiaden amb una alta participació i un balanç de només quatre denúncies a penyes per molèsties

dilluns, 12 de setembre de 2016

Correfoc final de festes MDG2016_2

Les festes en honor a la Mare de Déu de Gràcia han posat el punt i final a 10 intensos dies en els quals l'alta participació ha sigut la tònica general en tots els concerts i actes programats. Així ho ha anunciat el regidor de Festes i de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, que, acompanyat pel president de la Junta de Festes, José Pascual Colás, i per l'intendent general en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, ha fet un balanç "molt positiu" dels festejos. 

"Han sigut unes festes molt participatives, amb molta gent als carrers, amb penya o sense penya i tant de Vila-real com de fora, i s'ha complit d'aquesta manera l'objectiu de ser un atractiu i un motor econòmic, perquè tot el que s'inverteix en les festes es retorna als comerços i establiments hostalers de la ciutat", assenyala Serralvo. Per a aconseguir aquest nivell de participació, l'edil destaca com a clau "el gran treball de la Junta de Festes i la Comissió de Penyes, així com els equips de seguretat per a prevenir riscos i garantir que tot isca bé". "Així i tot, sempre hi ha algun incident difícil d'evitar", lamenta, en referència a l'agafada d'un jove en l'última nit de bou embolat o l'accident patit per un dels animals el primer dissabte de festes.

També el responsable de la Junta de Festes s'ha mostrat satisfet del balanç dels festejos, "sobretot, per la bona acollida de les actuacions musicals, amb les quals s'intenta abastar tots els segments de població". En aquest sentit, destaca que "el Recinte de la Marxa es va quedar xicotet en el concert de l'Último ke Zierre, igual que va ocórrer a la plaça Major amb les Sweet California o l'actuació dels Sírex l'últim diumenge". L'aposta per grups, orquestres i xarangues de la ciutat i l'èxit de l'exhibició de balls de saló o del tobogan aquàtic al Termet són uns altres dels aspectes destacats dels quals la Junta de Festes "ja ha pres nota per a edicions futures".

L'alta participació ha sigut també per a Colás un dels punts que cal destacar, amb més de 2.000 persones en el concurs de paelles, prop de 3.400 en el tombet de bou, 1.300 en el macrosopar de penyes i disfresses o més de 2.000 en el macrosopar de veïns, a més de les 2.600 polseres repartides per a la nit dels empedrats. "Només per donar una xifra, la Junta de Festes ha gestionat al llarg dels 10 dies de festes 23.000 cadires i 2.700 taules, a més de 53 escenaris distribuïts per la ciutat", explica. 

En l'apartat d'incidents, en aquestes festes s'han comptabilitzat 446 penyes, 27 d'aquestes de recent inscripció. "Malgrat l'augment de grups inscrits, s'han registrat 69 queixes per part dels veïns, en la seua majoria per excedir l'horari permés, embrutar la via pública o fer soroll", apunta Nieto, que destaca que "tan sols s'ha denunciat a quatre penyes per molèsties al veïnat i s'han interposat, a més, quatre denúncies a conductors sota els efectes de les drogues i quatre més per excedir la taxa màxima permesa d'alcohol". A més, assenyala, "només s'ha hagut d'intervenir en tres baralles en 10 dies i s'han registrat tres ferits en els bous, per la qual cosa han sigut unes festes tranquil·les, en les quals el protocol i la coordinació han funcionat". 

Un altre dels balanços de les festes es refereix a la difusió del programa. A més dels llibrets en paper repartits en els primers dies, la versió digital ha comptat amb més de 13.300 visitants (un 39% més que al setembre de 2015), que han realitzat 26.564 visites, la qual cosa suposa un increment del 48% respecte al 2015. "El programa de festes arriba cada vegada a més gent i a través de múltiples formats i açò també es reflecteix en uns festejos cada vegada més oberts i participatius", conclou Serralvo.

Les imatges i vídeos de les festes, en els perfils municipals en Flickr i Youtube

Galeria multimèdia

Imatges

Balanç de festes MDG2016 Correfoc final de festes MDG2016 Correfoc final de festes MDG2016_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es