Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

Vila-real vetla per la igualtat real amb la creació d'un Observatori per a la imatge adequada d'homes i dones

tornar Imprimir

divendres, 23 de setembre de 2016

Igualtat, Sala de premsa

Anna Vicens presenta l'Observatori d'igualtat

Vila-real vetla per la igualtat real amb la creació d'un Observatori per a la imatge adequada d'homes i dones

L'Ajuntament de Vila-real segueix treballant per a poder fer efectiu el principi d'igualtat i no-discriminació i vetlar per la imatge adequada dels homes i les dones. Així ho ha explicat la regidora d'Igualtat, Anna Vicens, en la presentació d'una nova eina ideada pel departament per a aconseguir-ho: l'Observatori per a la imatge adequada d'homes i dones. 

"Ens hem marcat un objectiu, i és garantir la igualtat d'accés d'homes i dones a les diferents esferes de la vida pública i privada", indica Vicens. "Per açò, una de les mesures que afegim a les ja existents és aquest mecanisme, que vetlarà perquè la imatge que es transmet tant de les dones com dels homes siga la correcta, en lloc d'una imatge estereotipada que impedisca fer efectiu el principi d'igualtat", apunta. 

L'Observatori consta de dues parts. Una d'aquestes és la creació d'una bústia virtual en la qual els veïns podran denunciar missatges sexistes, estereotipadors o discriminatoris. "Qualsevol veí que veja un anunci en televisió, premsa, en un cartell pel carrer o qualsevol altre element en el qual observe o identifique que es genera una mala imatge, ja siga dels homes o de les dones, pot entrar en la pàgina web de l'Ajuntament i deixar la seua queixa", assegura. En aquest sentit, el nou apartat es troba en el web http://igualtat.vila-real.es. 

Ací, els usuaris podran exposar què han detectat i solament deixant el seu nom, cognoms i adreça de correu electrònic, les tècniques de la Casa de la Dona donaran resposta a la seua reclamació. "Una vegada formulada la protesta, el missatge arriba al departament, on les funcionàries faran efectiva la denúncia", afirma Vicens. 

La segona part d'aquesta iniciativa comptarà amb la col·laboració de la Regidoria de Normalització Lingüística, que treballarà de manera conjunta amb la Regidoria d'Igualtat per a la revisió i detecció de qualsevol incidència en la redacció de documents de caràcter públic. "Igual que tota la cartelleria, anuncis d'esdeveniments i programacions que s'elaboren en les regidories passen sempre per mans de les tècniques de Normalització Lingüística per a vetlar per un bon ús del valencià, també passaran per la Casa de la Dona per a garantir l'ús d'un llenguatge no sexista", assenyala.

"Ens agradaria que el projecte cresquera amb el temps i per açò estem oberts als suggeriments de tot aquell que vulga fer-nos arribar les seues idees per a seguir avant", explica Vicens, que es mostra "satisfeta" amb aquest Observatori, en el qual també ha participat la Regidoria de Noves Tecnologies. "Seguirem vetlant perquè la igualtat real seguisca sent un principi fonamental perquè la nostra ciutat avance", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es