Inici

Vila-real inicia la implantaciˇ de l'Administraciˇ electr˛nica per a agilitar els trÓmits ciutadans i guanyar en transparŔncia

tornar Imprimir

dissabte, 24 de setembre de 2016

Noves tecnologies, Sala de premsa

Reuniˇ informativa per a la implantaciˇ de l'expedient electr˛nic_1

Vila-real inicia la implantaciˇ de l'Administraciˇ electr˛nica per a agilitar els trÓmits ciutadans i guanyar en transparŔncia

L'Ajuntament de Vila-real ha iniciat el procÚs per a la implantaciˇ de l'Administraciˇ electr˛nica que, una vegada completat, permetrÓ una major transparŔncia i agilitat en els trÓmits de tot tipus d'expedients. "Encara que a Vila-real ja portem un bon tros recorregut en l'aplicaciˇ d'aquest tipus de mecanismes, amb iniciatives com la recent digitalitzaciˇ del registre, el repte que tenim ara Ús enorme, perquŔ del que es tracta Ús de modificar tots els protocols administratius perquŔ cada expedient que s'inicie en el consistori siga electr˛nic, la qual cosa es traduirÓ, sens dubte, en una major eficiŔncia de l'Administraciˇ, mÚs transparŔncia i agilitat per a resoldre les necessitats de la ciutadania", detalla la regidora de Noves Tecnologies, Mˇnica Ma˝as, que ha mantingut ja una reuniˇ amb representants de tots els departaments municipals per a informar de les novetats.

DesprÚs de l'aprovaciˇ del procÚs per part de la Junta d'Administraciˇ Electr˛nica, Seguretat de la Informaciˇ i TransparŔncia, l'Órea de Noves Tecnologies ha comenšat a treballar ja amb els diferents departaments per a recaptar tota la informaciˇ necessÓria que permeta determinar els diferents protocols d'actuaciˇ per a la implantaciˇ de l'expedient electr˛nic, amb la intenciˇ que puga estar operatiu a finals d'aquest mateix any. "Amb la implantaciˇ de l'expedient electr˛nic, Vila-real torna a ser referent en l'aplicaciˇ de tecnologies per a facilitar als ciutadans la comunicaciˇ amb l'Ajuntament, en integrar en un ˙nic procÚs el treball que fins ara realitzaven diferents departaments de manera separada. D'aquesta manera, aconseguim dues coses fonamentals: eliminar trÓmits que ara resultaran innecessaris, agilitant els terminis; i facilitar als vila-realencs l'accÚs al seu Ajuntament per a la tramitaciˇ de les solĚlicituds, que, a partir de la implantaciˇ d'aquest nou procÚs, serÓ completament electr˛nic, sense necessitat de desplašar-se al consistori, encara que, per descomptat, qui preferisca una atenciˇ presencial seguirÓ comptant amb aquesta", detalla Ma˝as. Per a aš˛ serÓ necessari comptar amb la identificaciˇ corresponent i certificat digital.

Evitar desplašaments i agilitar els trÓmits sˇn nomÚs alguns dels avantatges de la implantaciˇ de l'expedient electr˛nic. Un major control sobre el procediment per part de tots els departaments implicats, la facilitat en el circuit de signatures de responsables tŔcnics i polÝtics o evitar duplicitats en la documentaciˇ aportada sˇn altres dels aspectes que es veuran millorats. En aquest ˙ltim aspecte, al projecte se suma tambÚ l'adhesiˇ de l'Ajuntament de Vila-real a la plataforma d'interoperabilitat de la Generalitat, que suposarÓ, entre d'altres, que el ciutadÓ no haja d'aportar documents que ja es troben en l'Administraciˇ. 

"Del que es tracta Ús de facilitar la vida als ciutadans, afavorint una millor resposta de l'Administraciˇ i adaptant-nos a la normativa vigent amb un sistema capdavanter que torna a remarcar el posicionament de Vila-real com a ciutat innovadora i avanšada", conclou Ma˝as. La regidora avanša, a mÚs, que la implantaciˇ de l'expedient electr˛nic completarÓ ara la seua primera fase, encara que la voluntat de l'equip de govern Ús seguir avanšant en un futur cap a majors quotes de modernitzaciˇ i implantaciˇ de la e-administraciˇ a Vila-real com a model de relaciˇ amb els ciutadans i transparŔncia en la gestiˇ.

Galeria multimèdia

Imatges

Reuniˇ informativa per a la implantaciˇ de l'expedient electr˛nic
Destaquem
App Banner Sala de prensa B˙stia CiutadÓ Venta d'entrades AccÚs a la seu electr˛nica interior Banner Cita Previa
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es