Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

Vila-real celebra el dia de la Policia Local amb el repte d'albergar la primera Escola de Mediació de l'Ivaspe més prop

dijous, 29 de setembre de 2016

Dia de la Policia Local 2016

La primera Escola de Mediació Policial de l'Institut Valencià de Seguretat Pública (Ivaspe), que se situarà a Vila-real, està més prop. Així ho ha anunciat l'alcalde, José Benlloch, durant la festa de Sant Miquel, patró de la Policia Local, que, com cada any, s'ha celebrat a la plaça de Sant Ferran.

Benlloch ha felicitat tots els membres del cos policial per la seua "dedicació a la ciutadania durant els 365 dies de l'any" i per ser una policia "innovadora, pionera, solidària, formada i tot un referent". En particular en l'àmbit de la mediació, una àrea que suposarà crear a Vila-real la primera escola de l'Ivaspe especialitzada en mediació policial. Per a açò, l'alcalde mantindrà una reunió el pròxim 19 d'octubre amb el director de l'Agència de Seguretat i Resposta davant Emergències i amb representants de la Universitat Jaume I i de la Policia Local, amb l'objectiu de començar a treballar en el conveni que regirà la creació de l'escola.

"Des del primer moment hem treballat per a generar el prestigi i l'ambient necessaris perquè fóra una realitat i, en aquests moments, podem dir que estem en unes condicions molt bones, ja que som tres ens els implicats: l'Ajuntament, la Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real, de l'UJI, i la Generalitat, a través de l'Ivaspe", assenyala Benlloch. La idea inicial que es planteja Benlloch és que la Prefectura de la Policia Local albergue, de moment, l'escola i, posteriorment, si el projecte adquireix majors dimensions s'abordarà la possibilitat del seu trasllat a altres espais, entre els quals Benlloch destaca la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC). 

No obstant açò, el primer edil també posa l'accent en la necessitat d'implicar la Generalitat a l'hora de sufragar el projecte. "Necessitem finançament d'altres ens, perquè l'Ajuntament sol no pot assumir aquestes iniciatives", afirma. "Vila-real no s'està centrant únicament a gestionar el dia a dia de la ciutat, que des de fa cinc anys s'està obrint al món a través d'un nou projecte per a generar recursos, oportunitats, ocupació, economia i coneixement", destaca. "Per açò, la Generalitat hauria d'ajudar-nos a sufragar el manteniment de les infraestructures, el professorat o qualsevol canvi que es produïsca durant el creixement del projecte", assegura, "tot està damunt de la taula i contemplat en el nostre pla, però serem, com sempre, responsables i assenyats i anirem caminant a mesura que tot avance".

Més imatges, en el Flickr de l'Ajuntament

Galeria multimèdia

Imatges

Dia de la Policia Local 2016_3 Dia de la Policia Local 2016_2 Dia de la Policia Local 2016_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es