Inici -> Àrees -> Educació -> Aula Mentor -> Notícies

L'Aula Mentor es consolida a Vila-real amb mig miler d'alumnes i 153 cursos oferits en 25 àrees formatives

dimecres, 5 d'octubre de 2016

Presentació del curs de Photoshop de l'Aula Mentor

Després de tres anys en funcionament, el programa de formació a distància del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport Aula Mentor es troba totalment consolidat a Vila-real, i ho fa amb la incorporació de nous cursos per a seguir fomentant la formació i competències professionals dels veïns. L'alcalde, José Benlloch, i el president de la Fundació Caixa Rural, Enric Portalés, han fet balanç d'aquesta proposta formativa de la qual han destacat el seu "èxit" i "utilitat" i també la inclusió de més tutories semipresencials, "un element innovador que contribueix a millorar la taxa de finalització del curs i evitar l'abandó". 

Vila-real figura com la ciutat amb més matriculacions de tota la Comunitat Valenciana i és la número 15 de tot el país. De fet, aquest 2016 el curs s'ha tancat amb 505 matrícules en els 153 cursos de les 25 àrees formatives que s'ofereixen i que estan en constant actualització, amb propostes que van des de la informàtica i internet, fins a les xarxes i equips informàtics, disseny i autoedició, ecologia, disseny web, mitjans audiovisuals, salut, educació, emprenedors, energia i cultura i formació general.

Un dels tallers amb major èxit és el de Photoshop, que aquesta edició incorpora un mòdul d'inkjet específic per a la indústria ceràmica. "És la segona edició d'un curs que compta amb una taxa d'aprovats del 85% i amb 0 abandons", explica Enric Poralés, qui destaca l'interés suscitat entre els vila-realencs, ja que "és una formació cada vegada més valorada en el sector ceràmic, la qual cosa suposa una millora curricular important". El president de Caixa Rural posa l'accent que "cursar aquesta modalitat no simplement ofereix un títol que acumular amb la resta de diplomes de l'estudiant, sinó que permet que els alumnes puguen desenvolupar amb solvència aquest programa informàtic quasi imprescindible".

D'altra banda, Benlloch destaca que l'Aula Mentor, a més d'oferir formació oberta, flexible i a través d'internet per a persones que volen millorar les seues competències professionals amb flexibilitat d'horaris, és una "alternativa i una motivació per a aquells que van deixar els estudis en el passat i volen reprendre'ls", cosa que ha ocorregut amb 27 alumnes. A més, el seu preu fa que "moltes persones amb pocs recursos es puguen plantejar seguir millorant la seua formació mentre troben una ocupació, ja que ajuda a la rehabilitació social, en el sentit que aquells aturats que han perdut la il·lusió tornen a veure una eixida factible a la seua situació, s'obliguen a eixir de casa, a estar ocupats i a mantenir el contacte amb persones en la seua mateixa situació i, sobretot, tornen a tenir expectatives, que és molt important".

El nou curs de Photoshop compta amb una limitació de 20 alumnes, tot i que "es realitzarà més d'una edició al llarg d'aquest curs", tal com ha avançat Portalés, qui destaca que el preu, en aquest cas 135 euros, "és més que assequible si es compara amb el que demanen en altres organismes, que podria fins i tot multiplicar-se per 10". El format semipresencial del curs, ideat per l'Aula Mentor Vila-real, ha obtingut una menció com a bona pràctica en formació no reglada per part del Ministeri i s'està exportant a altres unitats docents de l'Estat.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es