Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Vila-real torna a donar protagonisme als ciutadans en la presa de decisions dins dels VI Pressupostos Participatius

dijous, 20 d'octubre de 2016

Gemma Gil presenta els VI Pressupostos Participatius

L'Ajuntament de Vila-real torna a donar veu als veïns perquè siguen partícips en la presa de decisions sobre els projectes que consideren que necessita la ciutat per a seguir avançant. Amb aquest objectiu, la Regidoria de Participació Ciutadana ha convocat la VI edició dels Pressupostos Participatius perquè els veïns presenten les propostes que voldrien incloure en els comptes de 2017.

La regidora responsable de l'àrea, Gemma Gil, ha presentat el nou procés, que amb el lema Què fem?, començarà el pròxim 26 d'octubre. "Un any més, hem volgut escoltar la veu dels ciutadans, que és als qui cal proporcionar solucions per als seus problemes reals", explica la regidora. En aquest sentit, Gil argumenta que "els Pressupostos Participatius no solament permeten que participen en la presa de decisions, dient a què volen que es destinen els seus impostos, sinó que serveixen per a millorar la comunicació entre l'Administració i el ciutadà, fomenten la solidaritat, el coneixement dels pressupostos i de les competències de cada àrea de l'Ajuntament, garanteixen l'eficiència i l'eficàcia dels recursos i milloren la transparència". 

Per açò, per sisé any consecutiu, les persones majors de 16 anys empadronades a la ciutat podran participar, a partir del pròxim dimecres 26 d'octubre, en la primera de les tres fases, centrada en la recollida de propostes i idees per a millorar la ciutat. Fins al 2 de novembre, els veïns podran proposar idees o projectes, bé siga inversions, obres noves o de manteniment o propostes de formació, de manera presencial en l'àrea d'Atenció i Tràmits (planta baixa de l'Ajuntament) o via telemàtica, a través de http://pressupostosparticipatius.vila-real.es

La fase següent serà la celebració del Fòrum de Pressupostos Participatius i entre el 16 i el 23 de novembre tindrà lloc la votació final, que serà la tercera i última part del procés. En aquesta fase, els veïns novament podran tornar a intervenir i ordenar definitivament les propostes segons les seues preferències o prioritats. 

"Volem seguir donant-li als veïns el protagonisme que mereixen, siguen o no d'associacions", afirma l'edil, que assegura que, perquè ningú perda detall d'aquest procés "en el qual volem que s'implique tota la ciutadania", s'han dissenyat cartells que estaran repartits per tota la ciutat, a l'abast de tots els veïns.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es