Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Vila-real cerca la implicació de Generalitat i Diputació per a desenvolupar un "ambiciós projecte experimental" per a millorar la resposta dels cítrics enfront de les plagues

diumenge, 30 d'octubre de 2016

L'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, participarà en un projecte experimental de la Universitat Jaume I i l'Institut Valencià de Recerques Agràries, per a determinar la resposta dels cítrics a determinades substàncies naturals com a mecanismes d'immunitat enfront de les plagues. "Es tracta d'un estudi molt ambiciós que pot llançar conclusions importants per als nostres cultius, millorant els sistemes de protecció de la taronja i, per tant, afavorint una millor producció agrària", assenyala el regidor de l'àrea, Josep Pasqual Sancho, qui ha avançat la intenció del consistori de recaptar la col·laboració econòmica de Diputació i Generalitat per a poder finançar un projecte "de tanta envergadura".

Amb aquest objectiu, Sancho mantindrà en les pròximes setmanes sengles reunions amb el diputat provincial de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, i amb el secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, així com amb la directora general de Desenvolupament i PAC, M. Teresa Cháfer. "La recerca de l'UJI pot suposar un pas molt important en el disseny de tractaments efectius contra les plagues de cítrics, que tant de dany poden fer a les nostres collites. Per això és important que totes les administracions ens impliquem i col·laborem per a fer possible l'estudi. Des de l'Ajuntament estem disposats a fer un esforç econòmic, però necessitem també que les altres administracions aporten també finançament per a portar-ho endavant", puntualitza el responsable municipal d'Agricultura. 

El projecte, amb el nom Assaig d'inductors de resistència enfront de plagues en cítrics, ix de l'àrea de Fisiologia Vegetal de l'UJI i es desenvoluparia durant almenys dues campanyes agrícoles entre els laboratoris universitaris i l'Estació Experimental Agrària de Vila-real. Durant aquest temps, la recerca pretén estudiar l'ús d'inductors de resistència naturals -actius que permeten a la planta desenvolupar una espècie de memòria per a donar una millor resposta de defensa quan es veu afectat per una plaga-. A més, l'assaig estudiarà també l'impacte de sistemes de fertilització ecològics.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es