Inici -> Àrees -> Projectes Europeus -> Notícies de projectes europeus

Joventut presenta als municipis de la província l'oficina Eurodesk per a la gestió de projectes i ajudes europees

dimecres, 2 de novembre de 2016

L'Espai Jove ha preparat divendres que ve una jornada de presentació de la nova oficina Eurodesk, la xarxa d'informació juvenil i gestió de projectes i subvencions europees a la qual s'ha sumat enguany la Regidoria de Joventut per a afavorir la comunicació entre la Comissió Europea i els joves de la zona d'influència de l'oficina local, única a la província. La jornada començarà a les 10.00 hores i està dirigida principalment a associacions i entitats locals, per la qual cosa s'ha convidat a participar als regidors i tècnics de Joventut de la província, així com al diputat provincial de l'àrea i els responsables del desenvolupament del programa Xarxa Jove.

"Volem traslladar a tots els implicats en el desenvolupament de polítiques i projectes juvenils què és l'oficina Eurodesk i totes les possibilitats que ofereix, no solament en l'àmbit local sinó també per a tota la província", explica el regidor de Joventut, Xavier Ochando, qui recorda que la incorporació a la xarxa s'emmarca en la vocació de capitalitat de serveis de la ciutat en un sector, a més, "en el qual Vila-real ha marcat la pauta en els últims anys, com és el de les polítiques de joventut". La sessió servirà també per a informar sobre les activitats del programa de mobilitat, joventut, educació i esports Erasmus+, que s'implementarà fins a 2020, un dels pilars del servei Eurodesk.

Amb aquest objectiu, la sessió comptarà amb la projecció de vídeos del Servei de Voluntariat Europeu i projectes impulsats dins del programa Erasmus+. A més, en la xarrada, en la qual prendrà part tant el tècnic de l'oficina com el regidor de Joventut, intervindrà també el responsable de l'oficina Eurodesk d'Alaquàs, amb més de 15 anys d'experiència en la gestió de programes europeus. "La seua aportació ens permetrà conéixer com l'oficina multiplicadora de Vila-real pot servir de dinamització de tot el territori, promovent l'accés a projectes i ajudes europees que poden ser molt interessants per a tota la província", assenyala Ochando. En aquesta línia, el responsable municipal de Joventut recorda que, a través de la xarxa europea d'informació juvenil, s'està treballant ja en diversos projectes relacionats amb el voluntariat, el patrimoni o fórmules per a ampliar la democràcia participativa. 

Després de la presentació, l'oficina Eurodesk de Vila-real estrenarà dilluns que ve un perfil en Facebook (Eurodesk Vila-real) i en Twitter (@VilaEurodesk), com a canals de promoció i difusió de les possibilitats que Europa ofereix per als joves.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es