Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

La Policia Local inicia una nova campanya de vigilància i prevenció de robatoris en el camp durant la temporada citrícola

dimecres, 9 de novembre de 2016

Campanya de prevenció de robatoris al camp_1

Amb l'inici de la temporada citrícola, la Policia Local de Vila-real ha impulsat una nova campanya de vigilància i prevenció de robatoris al camp en el terme municipal. La campanya, que es desenvoluparà fins al 23 de desembre, té com a principal objectiu controlar tant els vehicles com els collidors, per a comprovar que la procedència la mercaderia transportada i recollida és lícita.

La campanya consta de controls dinàmics i estàtics, en els quals els agents de la Unitat de Policia Rural i la URP sol·licitaran els documents d'acompanyament i traçabilitat agrícola (DATA), que acrediten la procedència dels fruits. En els controls dinàmics, els agents comproven les quadrilles de recollida de taronja en les diferents partides, i obtenen informació sobre l'empresa recol·lectora, la contractista o el propietari del camp recol·lectat, així com la varietat arreplegada. D'aquesta manera, la vigilància permet comprovar en els mateixos horts que els treballadors estan autoritzats i, si escau, esbrinar l'empresa per a la qual treballen. Per la seua banda, els controls estàtics de trànsit permetran comprovar que no existeixen irregularitats en la mercaderia transportada.

"Una temporada més, la Policia Local ix també al camp per a col·laborar amb els nostres agricultors i garantir la seguretat en la campanya citrícola", valora el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo. Amb aquest objectiu, els dispositius especials s'estan desplegant sobretot en les zones d'accés a horts i incidint en els controls a vehicles en diferents punts estratègics del terme municipal. 

La Policia Local sol·licita també la col·laboració ciutadana per al correcte desenvolupament de la campanya i demana als veïns que, davant qualsevol sospita que s'està cometent un delicte en els camps de cítrics, es posen en contacte amb la prefectura, en els telèfons 092 o 964 547 010.

Galeria multimèdia

Imatges

Campanya de prevenció de robatoris al camp
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es