Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

Vila-real col·laborarà amb l'Institut Demos-Paz de Federico Mayor Zaragoza en l'àmbit de la mediació i la cultura de pau

divendres, 11 de novembre de 2016

Reunió amb Federico Mayor Zaragoza

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha mantingut aquest matí una reunió amb l'exdirector general de la Unesco i president de la Fundació Cultura de Paz, Federico Mayor Zaragoza, que ha volgut aprofitar la seua presència a Vila-real amb motiu de la participació en el Simposi d'Educació per a la Sostenibilitat per a estrényer la col·laboració amb l'Ajuntament en matèria de mediació i cultura de pau. La trobada ha permés assentar les bases d'un pròxim acord de col·laboració entre l'Ajuntament i l'Institut Universitari de Drets Humans, Democràcia i Cultura de Pau i no-Violència (Demos-Paz) a través de diferents iniciatives vinculades a la cultura del diàleg de la qual Vila-real és referent, com ara la Càtedra de Mediació Policial o els programes de mediació escolar, entre d'altres.

"A Vila-real apostem des de fa molts anys per la mediació com a metodologia per a la resolució de conflictes de manera pacífica. Per això, que un pilar de la cultura de la pau i el diàleg com és Federico Mayor Zaragoza s'interesse pel nostre model i reconega els nostres mèrits és un autèntic orgull, que ens anima a seguir treballant en aquesta mateixa línia", valora Benlloch, que recorda la projecció de la ciutat en l'àmbit de la mediació, a través sobretot de la Unitat de Mediació Policial i la Càtedra de Mediació Policial amb l'UJI, l'única en aquesta disciplina en tot l'Estat. En la reunió han participat també els regidors de Relacions Institucionals, Diego A. Vila; Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Javier Serralvo, i de Territori, Emilio M. Obiol, així com l'intendent general en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto; la inspectora i responsable de la Unitat de Mediació Policial, Rosana Gallardo, i la representant de l'Institut Demos-Paz, Montserrat Ponsa.

Federico Mayor Zaragoza ha destacat la trajectòria de la ciutat en l'àmbit de la cultura de pau, la mediació i la sostenibilitat, i ha deixat la seua signatura en el Llibre d'honors de la ciutat. L'alcalde, per la seua banda, ha lliurat al president de l'Institut Demos-Paz un exemplar de la Història de Vila-real i del llibre Vila-real a rajaploma.

Galeria multimèdia

Imatges

Reunió amb Federico Mayor Zaragoza_1 Reunió amb Federico Mayor Zaragoza_2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es