Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

El VI Fòrum de Pressupostos Participatius debat mig centenar de propostes per a millorar la ciutat

tornar Imprimir

dissabte, 12 de novembre de 2016

Sala de premsa, Participació ciutadana

VI Fòrum de Pressupostos Participatius

El VI Fòrum de Pressupostos Participatius debat mig centenar de propostes per a millorar la ciutat

El VI Fòrum de Pressupostos Participatius s'ha reunit al centre cívic María de Luna per a treballar en les propostes i actuacions que els veïns de la ciutat consideren prioritàries per a incorporar als pròxims pressupostos municipals. La dinàmica, en la qual s'han fet públiques les iniciatives realitzades per les associacions i la ciutadania al llarg del període de presentació de propostes, ha servit per a "contrastar les diverses opinions dels representants del Consell de Participació Ciutadana, que han tingut l'oportunitat de debatre i decidir quines són les necessitats més urgents a les quals cal donar resposta", tal com ha assenyalat la regidora de Participació Ciutadana, Gemma Gil.

Un total de 49 iniciatives, de les quals 33 s'han presentat en línia, han arribat a la taula de debat del fòrum ciutadà, entre les quals es troben propostes relatives a la mobilitat en la ciutat, el condicionament de la via pública, mobiliari urbà, així com instal·lacions d'oci i cultura, zones infantils o zones verdes. "Estem molt satisfets pel nivell de participació dels veïns que, un any més, s'han bolcat a l'hora de transmetre'ns els seus suggeriments", indica Gil, qui assegura que "no obstant això, 13 d'aquestes iniciatives, o bé ja estaven previstes o estan realitzades o en procés d'execució". Per això, i "vistos els informes tècnics sobre la viabilitat de les propostes presentades, el Fòrum ha acordat portar a votació per a la seua realització un total de 36", assenyala.

"La participació directa dels vila-realencs en el procés és un reflex de l'interés, la implicació i la solidaritat dels veïns en la millora del nostre entorn i un símptoma de la bona salut democràtica de la ciutadania que volem seguir reforçant amb polítiques de participació ciutadana i amb absoluta transparència, com reflecteix el fet que són els mateixos representants del Consell de Participació els responsables de sotmetre a aquest primer filtre del fòrum les propostes presentades pels veïns, al marge de qualsevol ingerència política", ha detallat Gil, al mateix temps que ha animat a tots els ciutadans a "participar, implicar-se i ser una part activa de la presa de decisions". Tots els empadronats en la ciutat que tinguen més de 16 anys podran votar a partir del pròxim dimecres 16 a través del web www.pressupostosparticipatius.vila-real.es i de manera presencial en l'àrea d'Atenció i Tràmits de l'Ajuntament. En finalitzar el procés, el dia 23, la llista d'iniciatives quedarà ordenada segons la prioritat que li donen els veïns i s'incorporaran als pressupostos municipals de 2017 seguint aquest ordre de prelació.

Galeria multimèdia

Imatges

VI Fòrum de Pressupostos Participatius_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es