Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

El Programa d'Educació Viària compleix tres dècades amb 80.000 escolars formats i amb noves campanyes i activitats

dilluns, 14 de novembre de 2016

Presentació dels 30 anys d'educació viària

L'Ajuntament de Vila-real celebra 30 anys d'educació viària en la ciutat i ho fa amb tota una programació que inclou campanyes i activitats adreçades a tots els públics al llarg de l'exercici 2016-2017, en el qual "se seguirà oferint formació específica per a garantir la seguretat dels veïns". Així ho ha anunciat el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Javier Serralvo, qui ha felicitat la Policia Local per les "tres dècades en les quals més de 80.000 alumnes de diferents edats han aprés, de la mà dels agents, a garantir la seua seguretat i a ser els adults responsables que són hui dia". 

"Si Vila-real té el títol de Ciutat Educadora és per alguna cosa", apunta Serralvo, qui ha donat les gràcies a "tots els policies que s'han deixat la pell per a ensenyar durant anys els xiquets, i també els adults, ja que molts d'ells són pares en l'actualitat i els seus fills són els que els repeteixen i recorden moltes de les qüestions apreses durant les sessions d'educació viària". Per aquest motiu, ha felicitat l'inspector José Luis de Llago, per ser un dels impulsors d'aquests cursos, "per la seua especial dedicació, dinamisme i cura per a oferir la millor formació als xicotets". 

De Llago, qui ha destacat el treball del més de mig centenar d'agents que s'han centrat en l'àrea, explica que els cursos arribaran enguany a 2.823 alumnes dels col·legis i instituts de la ciutat. Les sessions s'ofereixen en educació infantil, perquè aprenguen conceptes bàsics relatius al vianant i viatger; en educació primària (2n i 5é), amb qui es tracta la importància de les normes i senyals de trànsit i qüestions relatives a la circulació amb bicicleta, amb pràctiques en el parc infantil de trànsit en el cas dels més majors; i en educació secundària (2n i 3r), on s'expliquen qüestions relatives a la circulació amb vehicles a motor, als accidents, al consum d'alcohol i altres substàncies i també sobre la Llei de seguretat viària i el codi penal, a més de realitzar pràctiques amb vehicles a motor. També es forma els alumnes del col·legi d'educació especial La Panderola, amb els quals s'intenta aconseguir el major grau d'autonomia possible en aspectes relacionats amb la circulació per les vies públiques. 

D'altra banda, i amb motiu del 30é aniversari, s'han programat noves activitats que fan extensiva l'educació viària a altres aspectes de la societat, com els adults, i s'oferiran cursos i xarrades per als pares sobre el carnet per punts, el cinturó de seguretat i les condicions dels xiquets dins dels vehicles. "A més de seguir col·laborant amb associacions i entitats, oferir-los xarrades i fer-les partícips de les campanyes que realitzem, s'han elaborat díptics especialment pensats per als progenitors i s'han editat contes infantils sobre seguretat viària, un d'ells d'un xiquet vila-realenc que ha obtingut un premi nacional", explica. "A principis del 2017 està previst la realització d'unes jornades d'educació viària, a més de comptar amb material especialment elaborat per a l'aniversari com ara clauers, bolígrafs, motxilles i bandoleres per als xiquets i imants per a la nevera amb el telèfon de la Policia Local perquè els adults recorden que estem al seu servei", detallen.

"L'objectiu segueix sent mentalitzar tots els ciutadans de la importància que té circular correctament, perquè un accident pot ser inevitable, però a voltes les conseqüències sí es poden evitar o minimitzar i això és el que volem", conclou De Llago.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es