Inici -> Àrees -> Relacions institucionals -> Notícies

El VI Congrés Autonòmic d'Alzheimer analitza a Vila-real les principals novetats en recerca i atenció sociosanitària

tornar Imprimir

dimarts, 15 de novembre de 2016

Relacions institucionals, Sala de premsa, Sanitat

Presentació del VI Congrés Autonòmic d'Alzheimer

El VI Congrés Autonòmic d'Alzheimer analitza a Vila-real les principals novetats en recerca i atenció sociosanitària

Vila-real serà escenari aquest dissabte, 19 de novembre, del VI Congrés Autonòmic d'Alzheimer. Una cita que reunirà a la ciutat prop de 300 persones per a analitzar les principals novetats en la recerca i l'atenció a la malaltia, al mateix temps que servirà per a reforçar la marca de Ciutat de Festivals, Congressos i Esdeveniments.

El regidor de Relacions Institucionals, Diego A. Vila, qui ha presentat el congrés juntament amb el president de la Federació Valenciana d'Associacions de Familiars de Persones amb Alzheimer (FEVAFA), Emilio Marmaneu, ha agraït als organitzadors "haver valorat la marca de Ciutat de Congressos a l'hora de triar Vila-real com a seu d'aquest esdeveniment, que pretén conscienciar la societat sobre aquesta afecció i formar els professionals". I és que, tal com indica Vila, "només a la Comunitat Valenciana hi ha més de 100.000 afectats, que en l'àmbit estatal ascendeixen a dos milions i 46 a tot el món, la qual cosa fa pensar que va en augment i que sense un tractament adequat i els mecanismes necessaris per a fer-li front, la xifra es podria triplicar en uns 30 anys". Per això, agrega. l'Ajuntament de Vila-real "col·labora amb l'Associació de Familiars d'Alzheimer (AFA), no solament amb la obertura del Centre de Dia Molí la Vila, com ja va fer en el seu moment, sinó també a través d'un conveni anual i ajudes puntuals". 

L'edil ha felicitat l'organització per l'èxit de la jornada, que se celebrarà dissabte que ve, 19 de novembre, a l'edifici de la Fundació Caixa Rural Vila-real, que acollirà tot tipus de conferències i tallers adreçats a professionals i a la població en general al llarg de tot el dia, amb ponents com l'eurodiputat Ramón Jáuregui. "Per desgràcia, aquest és un camp amb molt de futur en l'àmbit professional, perquè la xifra d'afectats cada vegada va en ascens", explica Marmaneu, "d'ací la importància de realitzar aquest tipus de sessions per a donar a conéixer el problema i per a dotar d'eines els futurs professionals de l'àmbit sociosanitari i a professionals en actiu de tota la Comunitat Valenciana, perquè milloren la seua formació". "Vila-real és un referent en tota la Comunitat perquè compta amb un centre de dia molt preparat", agrega el president d'AFA, qui ha agraït l'Ajuntament "tota la seua ajuda des de sempre".

De moment, ja hi ha al voltant de 250 inscrits i l'espai compta amb una capacitat màxima de 300 que l'organització confia a completar. Per a assistir a la jornada s'han llogat autobusos des d'Alacant i altres punts de la geografia valenciana fins a Vila-real, on, a més de participar en les xarrades previstes sobre avanços tècnics i científics i en els 18 tallers planificats durant tota la vesprada -alguns ja sense places disponibles- "passaran el dia en la ciutat, on dinaran i molts pernoctaran". Els estudiants de la Universitat Jaume I de Castelló, de la Miguel Hernández (Elx) i de la Universitat de València podran obtenir crèdits de lliure elecció amb l'assistència al congrés, en el qual participaran una trentena d'experts de diferents organismes.

Més informació i inscripcions en la web www.congresoalzheimercomunidadvalenciana.org

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es