Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

La Casa de la Dona atén 33 dones víctimes de violència de gènere en el que va d'any

dimarts, 22 de novembre de 2016

Rosario Royo presenta les estadístiques de la Casa de la Dona

La Regidoria d'Igualtat ha atés en el que va d'any 33 dones víctimes de violència de gènere, 10 menys que el 2015. Així ho ha anunciat la regidora de l'àrea, Rosario Royo, qui assegura que aquesta xifra contrasta amb el nombre d'altes, ja que mentre fa un any 42 de les 43 dones ateses van ser donades d'alta, enguany són 25 les que la reben. Quant a les denúncies, s'incrementa el nombre de dones denunciants, en coincidència amb les dades generals de l'Estat, i descendeix la demanda d'atenció a víctimes de violència masclista que no han presentat denúncia, "la qual cosa demostra que existeix una major conscienciació".

La regidora d'Igualtat ha repassat les dades estadístiques d'atencions amb motiu del Dia per a Combatre la Violència contra les Dones, que es commemora el 25 de novembre. "Malgrat els esforços realitzats, les violències masclistes segueixen sent una realitat i hem de seguir lluitant per a combatre-les des de tots els fronts, donant visibilitat a aquesta xacra social i fent especial incidència en la prevenció, amb campanyes en col·legis i instituts", assenyala Royo. Per aquest motiu, la regidora anima a participar aquest divendres en la celebració del 25 de novembre, jornada en la qual es llegirà la Declaració Institucional contra la Violència de Gènere i es projectaran a la sala d'actes de Caixa Rural (18.00 hores) curts del cicle Cortoespaña als quals seguirà un debat i votació. A les activitats se suma la de Teixint contra la violència de gènere, que tindrà lloc el 24, a les 17.30 hores, a la Casa de la Dona.

Les dades de la Casa de la Dona adverteixen "que Vila-real no escapa a la violència masclista". De les 33 dones ateses per Igualtat, 27 han interposat una denúncia contra el seu agressor, algunes d'elles en més d'una ocasió, i s'han dictat 23 ordres de protecció. "El més preocupant és que en 17 dels casos, els fills han estat presents i en una ocasió, la mare de la víctima", denuncia Royo, qui afegeix que el 2016 s'han tramitat 22 sol·licituds per a obtenir el terminal de servei de teleassistència. 

"És important que tots prenguem consciència i que acabem amb aquest drama, un problema d'Estat que ens avergonyeix com a societat", afirma Royo. La regidora recorda, a més, que el telèfon d'atenció a les víctimes, 016, és gratuït i no queda registrat en la factura telefònica. "Denunciar salva vides", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es