Inici -> └rees -> Patrimoni -> NotÝcies de patrimoni

Patrimoni rehabilita la capella de la Mare de DÚu de GrÓcia de 1932 per a garantir la seguretat i realšar l'edifici

dissabte, 26 de novembre de 2016

L'Ajuntament de Vila-real rehabilitarÓ l'antiga capella de la Mare de De˙ de GrÓcia, situada al carrer de Bayarri, per a garantir la seguretat de l'entorn. El recinte, de propietat municipal, presenta problemes derivats del pas del temps en la coberta i fašana, per la qual cosa el Departament de Patrimoni escometrÓ la setmana que ve els treballs necessaris per a la impermeabilitzaciˇ, reparaciˇ i realšament de l'edifici, que data de l'any 1932.

"La rehabilitaciˇ de la capella de la Mare de DÚu de GrÓcia s'emmarca en la polÝtica de recuperaciˇ del patrimoni que hem implementat en els ˙ltims anys, amb xicotetes actuacions que milloren l'entorn urbÓ i destaquen els elements patrimonials en moltes ocasions, com aquesta, amb una important cÓrrega emotiva per als ve´ns", assenyala el regidor de Patrimoni, Emilio M. Obiol. L'actuaciˇ en la capella de la Mare de DÚu de GrÓcia consistirÓ en la impermeabilitzaciˇ i reforš de la coberta, aixÝ com la reconstrucciˇ de les canaladures per a una millor evacuaciˇ de les aigŘes pluvials. Per a la rehabilitaciˇ de la fašana, els treballs consistiran en la neteja i emblanquinat, substituint els elements constructius en mal estat de conservaciˇ, com a pinacles i balustres. "D'aquesta manera, pretenem garantir la seguretat de l'edifici i retornar la capella al seu aspecte de 1932, quan va ser constru´da en substituciˇ de l'original de 1740, lamentablement derru´da com a conseqŘŔncia de l'eixample i urbanitzaciˇ del camÝ del Cedre de primera meitat de segle XX", recorda Obiol, qui lamenta que el projecte urbanÝstic de prolongaciˇ de l'avinguda no es duguera mai a terme.

L'actual capella Ús obra de JosÚ Gimeno Almela. De planta quadrangular, la fašana, d'influŔncies neobarroques, incorpora un panell cerÓmic datat aproximadament el 1980 i culmina en una espadanya de volutes i campanar. El projecte, amb un termini d'execuciˇ aproximat d'un mes, compta amb un pressupost de 6.195 euros.

Galeria multimèdia

Imatges

Capella de la Mare de DÚu de GrÓcia de 1740. Fotografia de l'Arxiu Municipal
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es