Inici -> Àrees -> Cooperació i integració -> Notícies

Vila-real supervisa els projectes de cooperació al desenvolupament del Fons Valencià per la Solidaritat a Equador

tornar Imprimir

dimarts, 29 de novembre de 2016

Cooperació, Solidaritat i Integració, Sala de premsa

Vila-real supervisa els projectes de cooperació al desenvolupament del Fons Valencià per la Solidaritat a Equador

El regidor de Cooperació de Vila-real, Álvaro Escorihuela, que al seu torn és vocal de la Junta del Fons Valencià per la Solidaritat, ha viatjat juntament amb representants de l'entitat a Equador, on l'organització desenvolupa diversos projectes per a l'impuls del voluntariat i per a l'enfortiment de l'activitat econòmica de la zona mitjançant la dinamització turística i la producció artesanal. Escorihuela ha destacat l'important paper d'aquestes trobades entre ambdues comunitats per a "reforçar les relacions institucionals i per a conéixer de més a prop els projectes que compten amb el finançament del Fons Valencià per la Solidaritat, a més de servir per a sensibilitzar sobre el treball en cooperació al desenvolupament". 

Entre els programes que desenvolupa l'ens a Equador destaquen el d'Experts municipals voluntaris, que se centra a prestar assistència tècnica especialitzada en municipis i entitats en països del sud, obrint un espai de participació directa sobre el terreny i contribuint a fomentar la participació de tècnics dels ajuntaments valencians en iniciatives de cooperació al desenvolupament per mitjà del voluntariat. "Aquesta iniciativa serveix per a afavorir l'intercanvi d'experiències i la transferència de coneixements amb les entitats locals del sud i per a contribuir a la sensibilització de la població valenciana sobre aquests països i sobre les causes de la pobresa", indica l'edil. 

A més, el Fons Valencià per la Solidaritat duu a terme dos projectes més destinats a enfortir l'economia de la província d'El Cañar. El primer d'ells se centra en el treball productiu de la cooperativa de producció artesanal Padre Rafael González, del cantó de Biblián, que ja va per la segona fase. "El programa va començar al gener del 2015 i va servir per a millorar la qualitat de vida de les artesanes de la Paja Toquilla de Biblián, amb un alt impacte en les implicades i en la societat, generant creixement integral i equitatiu molt positiu que ara es vol enfortir, especialment de cara a l'operativitat i a la comercialització mitjançant millores tecnològiques en les instal·lacions de la cooperativa i mitjançant noves estratègies de màrqueting i vendes", explica. 

La visita serveix també per a monitoritzar i identificar una nova fase del programa d'enfortiment turístic de la Mancomunitat del poble cañarí, amb l'objectiu de contribuir "a la millora de la qualitat de vida dels habitants, a més d'impulsar l'activitat econòmica del territori mitjançant l'engegada d'un pla de dinamització turística". "Per a això, el personal tècnic dels ajuntaments socis del Fons Valencià elaboraran materials per a la promoció turística, així com un diagnòstic del sistema econòmic local relacionat amb el turisme per a introduir noves tècniques de treball i millores que permeten enfortir tota la gestió", assegura Escorihuela, qui encara es troba en el país sud-americà, on en els pròxims dies participarà en diverses reunions institucionals amb diferents ens equatorians.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es