Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

Vila-real agilita els tràmits per a taponar el risc de 231 milions per reserves d'aprofitament

dimecres, 30 de novembre de 2016

Emilio M. Obiol anuncia la tramitació de la modificació del PGOU

L'equip de govern de Vila-real està accelerant els passos per a donar solució al problema dels aprofitaments urbanístics reservats en els anys de govern del PP i "taponar" el risc de 231 milions d'euros que pesa sobre les arques municipals. El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha anunciat que el document en el qual ha s'ha estat treballant en els últims mesos es remetrà en breu a la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per a agilitar al màxim la seua tramitació. "Aquesta modificació del pla és l'única solució seriosa, possible i realista al desastre de gestió del PP" i que "permetrà taponar la sagnia i el rosari d'empastres que han deixat com a herència a la nostra ciutat", apunta Obiol. 

Emmarcada en el procés d'elaboració d'aquest instrument, el passat dia 22 de novembre va tenir lloc una jornada de debat "amb gran èxit de convocatòria", a la qual van assistir professionals, empresaris, agents implicats i propietaris. "La jornada va servir per a fer partícip a la societat, informar amb total transparència i escoltar les aportacions per a millorar la proposta", assegura Obiol. Després d'aquesta jornada, es remetrà l'expedient per a la seua tramitació a la Conselleria i, una vegada tinga el vistiplau l'Ajuntament podrà procedir a la seua aprovació provisional per a la posterior remissió a la comissió territorial d'Urbanisme, que haurà de donar el vistiplau definitiu.

"No podem donar terminis, però garantim que, tenint en compte la urgència de la situació, anem a fer que tot discórrega com més prompte millor", explica l'edil, qui destaca que "som els més interessats a comptar amb el document en ferm per a evitar els efectes de les sentències que poden seguir arribant a destrossar-nos el present i el futur". "És una iniciativa valenta per a evitar més problemes a la ciutat", agrega. 

Obiol lamenta que la situació "comença amb la irresponsabilitat del PP en la gestió urbanística, que va deixar al voltant de 700.000 metres quadrats de sostre per a col·locar en aprofitaments, amb un risc de 231 milions d'euros, a la qual cosa s'afegeix la seua proposta de Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), que fins i tot la pròpia Conselleria del PP va tirar arrere perquè era irreal, irresponsable i premeditada per a fer una política territorial de fets consumats". "Aquest pla general pràcticament duplicava els milions de metres quadrats de sòl industrial, quan els existents encara no estaven reblits, la qual cosa demostra que ni tan sols aquesta proposta haguera sigut vàlida per a solucionar els seus propis empastres", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es