Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Agricultura cerca suport en Generalitat i Diputació al projecte d'inductors de resistència davant plagues dels cítrics

dissabte, 3 de desembre de 2016

Josep Pasqual Sancho es reuneix amb el secretari autonòmic d'Agricultura

El regidor d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho, s'ha reunit recentment amb responsables de l'àrea en la Generalitat i la Diputació per a cercar la implicació de les administracions al projecte experimental per a millorar la resposta dels cítrics a les plagues en el qual col·labora el departament, juntament amb la Universitat Jaume I i l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries. Sancho ha destacat la bona acollida tant de la Generalitat com de la Diputació a un projecte que pot ser "clau per a millorar els sistemes naturals de protecció dels nostres cítrics". "És una iniciativa molt ambiciosa que necessita de la implicació de tots i en aquesta línia estem treballant", assenyala.

En concret, Sancho s'ha reunit amb el diputat provincial de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, i amb el secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic, Francisco Rodríguez Mulero, acompanyat de la directora general de Desenvolupament Rural i Política Agrària Comuna, María Teresa Cháfer. En les reunions, el responsable municipal d'Agricultura ha presentat els detalls del projecte d'assaig d'inductors de resistència enfront de plagues en cítrics, que compta amb la col·laboració del Departament de Fisiologia Vegetal de la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló i els Serveis de Transferències i Tecnologia (STT) i Servei de Producció Ecològica (SPE). Després de les trobades, Sancho destaca que tots dos organismes s'han mostrat "molt interessats" en el projecte. 

"És un pas molt important per al disseny de tractaments contra les plagues en cítrics, ja no solament en la nostra comarca, sinó en tota la Comunitat Valenciana", indica l'edil, qui anuncia noves trobades de treball per a seguir avançant en aquesta línia. "Aquesta no serà l'última reunió que mantinguem en aquest important projecte, ja que cal elaborar un calendari perquè tots els agents involucrats puguen participar", indica.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es