Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

Vila-real coordina protocols de seguretat amb la Policia Nacional per a millorar la protecció del sector agrari

dijous, 8 de desembre de 2016

Reunió de seguretat en el sector agrari

L'Ajuntament de Vila-real i la Policia Nacional s'han reunit per coordinar esforços en la millora dels protocols de seguretat i protecció del sector agrari. El regidor d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho, i l'intendent de la Policia Local de Vila-real, Ramón Martínez, han assistit a la trobada celebrada a Castelló, que ha comptat també amb la participació del cap de la comissaria de la Policia Nacional de Vila-real. A la cita no han faltat, a més dels equips de comandaments de Seguretat Ciutadana de Castelló i Vila-real, representants del sector agrícola, com la Unió de Llauradors i Ramaders, els sindicats de regs de tots dos municipis, la Federació Provincial d'Agricultors, i la Comunitat de Regants del Pantà de Maria Cristina. 

"L'objectiu de la reunió ha sigut, a més de conéixer-nos millor tots els ens implicats, establir canals fluïts de comunicació i aportar idees per a prevenir els robatoris en el camp, especialment ara, que ens trobem en plena campanya citrícola", explica Sancho, qui s'ha mostrat satisfet amb la trobada. Entre els temes exposats, destaquen la necessitat d'inspeccionar els habitatges ocupats il·legalment i una major vigilància policial en el camp.

A més, la reunió ha servit per a establir un punt de trobada que facilite la localització dels llocs on es produïsquen robatoris, especialment de nit. D'aquesta manera, es podrà posicionar d'una manera més àgil la zona en qüestió a través del GPS i acudir amb major rapidesa al lloc, oferint una resposta més efectiva. A açò se suma el perfeccionament dels sistemes de comunicació d'alarmes i la localització dels pous de reg amb la mateixa comunitat de regants, que sol·liciten canals de comunicació sense denúncia per a fets o informacions que no la requerisquen. 

En aquest sentit, el Cos Nacional de Policia ha facilitat números de telèfon específics i una adreça electrònica per a contactar i alertar d'incidències, així com aportar informacions que faciliten el treball policial a través dels gabinets de participació ciutadana de la Policia Nacional, tant a Vila-real com a Castelló. "Els termes rurals són molt amplis i qualsevol detall pot ser molt important a l'hora d'evitar un robatori", indica Sancho. Per això, "davant un camió estrany, o persones que se suposa que estan treballant en horaris poc habituals o que circulen amb furgonetes carregades, que no tinguen dubte i no es preocupen per donar massa avisos; la Policia els atendrà", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es