Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

El Consell de Xiquets i Xiquetes inicia un nou curs amb 61 membres de 17 centres educatius i reunions mensuals

dimarts, 13 de desembre de 2016

Gemma Gil presenta el Consell de Xiquets i Xiquetes

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i la regidora de Participació Ciutadana, Gemma Gil, presidiran dijous que ve la constitució del nou Consell de Xiquets i Xiquetes, amb la incorporació dels consellers del nou curs. L'organisme consultiu, creat de manera pionera el 2014 per a incentivar entre els més menuts l'esperit de la participació i la cooperació, ha comptat enguany amb 47 membres, xifra que s'incrementarà fins als 61 en el curs 2016-2017. 

"Enguany, el Consell comptarà amb 61 escolars procedents de 17 centres escolars, 33 d'ells en qualitat de titulars i 28 com a suplents", explica la regidora responsable de l'àrea, qui destaca que, el 2015 van ser 13 els centres docents que van aportar consellers. "L'elecció dels membres s'ha realitzat per sorteig públic entre tots els estudiants de 5é i 6é de primària i de 1r de l'ESO que han presentat candidatura en els seus respectius centres", indica Gil, qui assegura que "la principal novetat per a aquest curs és que es faran reunions tots els mesos, ja que hem constatat la gran amistat que ha sorgit entre els actuals consellers i, d'aquesta manera, promovem la cooperació i es pot treballar més i millor en les propostes i iniciatives per a millorar la ciutat". 

Així, cada col·legi disposarà d'un representant per cada curs, que tindrà un mandat de tres anys. "Aquesta eina té tant d'èxit que hem arribat a conéixer el cas d'un centre en el qual tota una classe volia presentar-se per a ser nou conseller, cosa que ens fa sentir-nos orgullosos del funcionament d'aquesta iniciativa", apunta. 

En el primer Consell, que tindrà lloc el pròxim dia 15 a les 17.30 hores a la sala de plens, els 61 membres prendran possessió dels seus càrrecs i acomiadaran els conselleres que deixen l'organisme. Els consellers rebran l'acta de possessió, que podran guardar com a record, així com el material per a treballar, compost per una carpeta, un bolígraf i una catifeta amb el logo del Consell de Xiquets i Xiquetes dissenyat en el concurs convocat recentment entre els escolars per a trobar imatge representativa.

"El Consell de Xiquets i Xiquetes és un òrgan de representació municipal i educatiu d'apropament i participació en la vida pública de la ciutat que compta amb els més menuts, triats democràticament entre els centres escolars, que es reuneixen periòdicament per a dialogar i dissenyar idees i propostes amb l'objectiu de millorar el seu entorn", afirma Gil. "Aquesta eina està basada en el projecte La città dei bambini, del pensador, il·lustrador i psicopedagog italià Francesco Tonucci i desenvolupa en l'alumnat actituds i aptituds d'anàlisi crítica de la realitat i implicació activa, donant-los el protagonisme que els correspon com a ciutadans i actuant com a potencial recurs cívic del municipi", assenyala l'edila, que es mostra satisfeta per l'impacte d'aquesta campanya, al mateix temps que assegura que "tal com està funcionant, esperem que la xifra seguisca creixent". "Els xiquets no ens espanten, al contrari, ens alegra que se sumen a aquesta iniciativa, perquè creixeran amb major consciència democràtica i amb un major coneixement de com funcionen les institucions", conclou.

Galeria multimèdia

Imatges

Consell de Xiquets i Xiquetes
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es