Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

Igualtat programa un quadrimestre ple d'activitats i campanyes de prevenció per a 'Conviure en pau'

dilluns, 9 de gener de 2017

Rosario Royo presenta la programació d'Igualtat de 2017

La Regidoria d'Igualtat de Vila-real ha programat un intens quadrimestre ple d'activitats i campanyes de prevenció de la violència per a aconseguir "Conviure en pau", que és el lema utilitzat en aquesta programació. "Volem que les accions que impulsem aquest 2017 estiguen emmarcades en la resolució dels conflictes de manera pacífica, al mateix temps que seguirem treballant perquè les desigualtats siguen cada vegada menors i millorar la convivència", explica la regidora de l'àrea, Rosario Royo.

Els tres objectius marcats per Igualtat són la prevenció de la violència de gènere, especialment sensibilitzant els més joves; l'atenció a les víctimes perquè "tiren endavant", i la formació, a través de tallers que permeten als usuaris "seguir capacitant-se per a una major adaptabilitat a una societat canviant". Per a aconseguir-los, la programació inclou diverses campanyes específiques, que començaran el mes de febrer amb la celebració d'una jornada de xarrada taller adreçat als pares i mares de la població jove i, especialment, que pertanyen a AMPA dels centres educatius de secundària. La sessió tindrà lloc el dia 21, a les 15.30 hores, a la Casa dels Mundina, amb assistència lliure, i està emmarcada en la iniciativa "No em toques el WhatsApp", de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana. A més, el 23 de febrer, amb motiu de la celebració un dia abans del Dia Europeu per a la Igualtat Salarial entre Dones i Homes, s'ha programat la presentació del llibre Hombres para el siglo XXI, d'Agustín Navalón Sánchez, membre de l'Associació d'Homes per la Igualtat de Gènere AHIGE. 

D'altra banda, el 8 de març, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, s'ha organitzat la taula redona "Dones i esport" (Casa dels Mundina, 19.00 hores). "Encara que pròximament farem pública la programació íntegra per a aquesta jornada, cal destacar la presència en la nostra ciutat de dones pioneres en el món de l'esport, que han portat el nostre nom molt lluny", assenyala Royo. La taula redona "Dones i lletres", amb la participació de dones literates de la ciutat i la XV Campanya de prevenció de la violència de gènere en els instituts de la ciutat, són unes altres de les cites del programa.

En l'apartat de cursos, es mantenen tots els tallers programats en l'anterior campanya, excepte el de Bollywood, per problemes de disponibilitat de la instructora, "que es recuperarà en pròximes edicions". Entre les propostes d'aquest quadrimestre es troben cursos de capacitació -per a fer persones més autònomes i en els quals poden participar homes i dones- i els destinats a la cura i benestar femení. Així, s'han programat tallers d'Internet inicial i Internet avancem! Iniciació a la signatura digital, així com el d'Intel·ligència emocional, Disseny i patronatge, Risoteràpia, Teràpia hipopressiva, Reeducació del sòl pelvià i Dansa oriental conscient i amb vel.

Els interessats poden preinscriure's fins al 15 de gener de manera presencial a la Casa de la Dona (c/ Santa Sofia, 2) o per correu electrònic en casadona@vila-real.es Del 18 al 27 de gener es realitzarà la matrícula oficial a la Casa de la Dona.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Programació d'Igualtat de gener a abril de 2017
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es