Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

La campanya Naturalment torna amb nou tallers centrats en la conversió d'un solar en desús en un hort sostenible

dijous, 12 de gener de 2017

Josep Pasqual Sancho presenta la campaña Naturalment 2017

Després de l'èxit de la primera campanya Naturalment, la Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic organitza una segona edició que, sota el títol Urbanisme col·laboratiu i educació ambiental, programarà nou tallers al llarg d'enguany, que ensenyaran a ciutadans de totes les edats a transformar un solar en desús en un hort sostenible. "La sostenibilitat és una qüestió de vital importància a l'hora de planificar el creixement i desenvolupament d'una ciutat", explica l'edil de l'àrea, Josep Pasqual Sancho. "Per això", afegeix, "volem que la campanya arribe als veïns de totes les edats i s'involucren en la conversió de l'antic parc caní de la zona nord". 

La iniciativa pretén dotar els veïns d'eines per a reduir la petjada de carboni, informar sobre les espècies endèmiques i sobre l'impacte dels canvis en l'ambient, educar sobre l'escalfament global, transmetre tècniques d'agricultura urbana, difondre la filosofia de la reutilització i el reciclatge, aprendre tècniques de construcció de baix impacte ambiental i introduir als assistents en els principis de la permacultura. "Les activitats es programen en cap de setmana, perquè els pares puguen acudir amb els seus fills si ho desitgen i aprendre de manera conjunta totes aquestes tècniques, que no només els permetran ser protagonistes de la transformació del solar públic -situat entre les avingudes de Grècia, França i Manuel Montesinos-, sinó que les podran aplicar en el seu àmbit domèstic i també en els seus terrenys privats", assegura l'edil. 

El primer taller tindrà lloc el 29 de gener, sota el títol Bancal lasanya i creació de sistema de reg. Li seguiran al febrer un sobre bioconstrucció amb canyes; un altre al març destinat a donar vida a la terra amb adob orgànic artesanal; a l'abril, sobre plantació, que se centrarà a plantar un bosc d'arbres fruiters, arbustos i plantes fertilitzants i en la preparació d'un planter d'hortalisses per a replantar posteriorment. Al maig s'ensenyarà els participants a plantar un hort mandala i s'experimentarà amb el sistema Hugelkultur per a millorar la fertilitat, mentre que al juny es mostrarà com dissenyar i crear una espiral de plantes aromàtiques per a la cuina i també per a evitar alguns insectes. A l'octubre es reprendrà la campanya, amb un taller centrat a crear un estany autodepurat amb plantes aquàtiques per a donar estabilitat ecològica al solar i promoure la biodiversitat. Al novembre, els assistents aprendran a elaborar mobles amb palets i fustes i, al desembre, el cicle Naturalment conclourà amb un taller de tècniques de bioconstrucció, en aquest cas, amb fang i palla. 

Les inscripcions, gratuïtes, es podran formalitzar com a màxim dos dies abans de cada taller, tant presencialment en el mostrador de l'Ajuntament, de 9.00 a 14.00 hores, com a través de l'enllaç naturalment.vila-real.es.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es