Inici -> Àrees -> Protecció civil -> Notícies

Vila-real suspén classes en cinc centres docents per seguretat davant les pluges, que se salden amb incidents sense gravetat

divendres, 20 de gener de 2017

Sala de control de la Policia Local durant l'episodi de pluges_1

Les fortes pluges, que han deixat a Vila-real més de 150 litres per metre quadrat de precipitació acumulada, han causat algunes incidències en la via pública i col·legis, que els serveis municipals, tant les àrees de Policia Local i Protecció Civil, com Educació i Serveis Públics, han atés amb la màxima diligència per a garantir la seguretat i prevenir problemes majors. L'alcalde, José Benlloch, juntament amb el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, ha estat en tot moment pendent de la coordinació dels dispositius per les pluges, per les quals ha sigut necessari, després de l'informe previ de la Policia, decretar la suspensió de les classes en l'IES Broch i Llop, Miralcamp, Fundació Flors i Pasqual Nácher. El Laude British School també ha decidit suspendre les seues classes.

La suspensió de les classes en l'institut Broch i Llop i Pasqual Nácher s'ha decidit, en comunicació amb la comunitat educativa i la Conselleria d'Educació, com a conseqüència d'una avaria elèctrica que ha deixat sense llum aquests centres educatius, entre altres desperfectes. Per la seua banda, Fundació Flors i IES Miralcamp han decidit també cancel·lar la jornada arran de la caiguda d'un arbre i els problemes en els accessos causats per l'acumulació d'aigües, respectivament. "Hem actuat amb la màxima diligència davant les dificultats sorgides en aquests centres per a garantir en tot moment la seguretat dels escolars, per la qual cosa volem agrair també la col·laboració de la comunitat educativa", assenyala la regidora d'Educació, Mónica Mañas. 

També per garantir la seguretat, s'ha procedit al tall d'una vintena de camins rurals i carrers, com el pas subterrani de Furs de València o zones de barrancs i guals. El personal de Serveis Públics ha actuat també en diversos despreniments de façanes, embossamets i avaries en l'enllumenat en diferents zones del municipi, restablint-se la normalitat a primera hora de la vesprada. "En general, podem dir que l'episodi de pluges s'ha saldat sense incidències greus; tot i que és cert que hi ha hagut bastants avisos, la majoria han sigut per xicotetes actuacions i, quant al sistema de drenatge i clavegueram, ha funcionat bé tenint en compte la gran quantitat d'aigua evacuada. La normal acumulació d'aigua pel volum de pluja que hem tingut ha sigut absorbida de manera eficient per la xarxa", assenyala el regidor de SPV, Francisco Valverde. En l'àrea de jardins, la caiguda d'un arbre en el parc al costat del pavelló Sebastián Mora ha sigut la incidència més remarcable.

La Policia Local i Protecció Civil també han desplegat un dispositiu especial per actuar davant qualsevol eventualitat i emergència. Xicotets accidents de circulació i diversos vehicles atrapats en zones d'aigua com els camins d'Assagador i Travessa o el pas subterrani de la carretera de Borriana, malgrat les tanques que senyalitzaven el tall viari, han sigut els principals incidents registrats aquest matí. Anit, un foc en una nau abandonada de la carretera d'Onda, sense danys personals de cap tipus, i els desperfectes en la façana de diversos immobles de l'avinguda de Pius XII a causa d'un llamp també van requerir l'actuació dels efectius de seguretat. En aquest últim cas, els serveis tècnics municipals es van desplaçar fins a l'edifici per a comprovar el seu estat. 

"Els protocols de seguretat s'han aplicat amb normalitat i s'ha hagut d'actuar en diversos incidents d'escassa gravetat; alguns, a pesar fins i tot de les senyalitzacions que adverteixen del risc i de carrers tallats. Per això, demanem una vegada més a la població que atenga les indicacions i circule amb precaució en episodis de pluges intenses com el que estem vivint", assenyala el regidor de Seguretat Ciutadana. Els dispositius especials, afegeix, segueixen alerta per a actuar amb celeritat quan siga necessari.

Galeria multimèdia

Imatges

Sala de control de la Policia Local durant l'episodi de pluges_2 Sala de control de la Policia Local durant l'episodi de pluges
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es