Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Vila-real impulsa la democràcia participativa el 2017 amb un pressupost de 148.000 euros per a Participació Ciutadana

dijous, 19 de gener de 2017

Gemma Gil presenta els pressupostos de Participació Ciutadana per a 2017

La Regidoria de Participació Ciutadana de Vila-real comptarà aquest exercici amb un pressupost de 147.910 euros, que serviran per seguir impulsant aquest important mecanisme de democràcia participativa a través dels cinc grans blocs en els quals s'estructura la programació. La regidora Gemma Gil ha explicat la nova planificació de l'àrea, que pretén fomentar que "tant la ciutadania com els polítics s'impliquen en el disseny de la ciutat que volem per a aconseguir entorns flexibles, sostenibles i estimulants". 

"Participació Ciutadana compta amb una sèrie d'activitats que responen a diverses línies temàtiques que pretenen dotar a la Regidoria d'identitat pròpia", indica. Es tracta d'Assaltabarris, al que se suma Vila-real, barri a barri; el Consell de Xiquets i Xiquetes; el Consell de Participació Ciutadana; el Macrosopar de veïns i els Pressupostos Participatius.

En la mateixa línia, una altra de les claus de la programació de l'àrea per a aquest exercici és l'aposta per donar visibilitat a les associacions de veïns, dedicant-los una oferta de cursos formatius. "Van ser les mateixes entitats les que ens van sol·licitar formació específica per aprendre a ser més efectius a l'hora de conduir i gestionar cada ens", apunta l'edil, qui avança que els cursos oferiran formació sobre comptabilitat, administració, màrqueting, comunicació i difusió. A més, les associacions de veïns tindran l'oportunitat de beneficiar-se de les subvencions anuals de la Generalitat.

D'altra banda, la Regidoria de Participació Ciutadana "amplia les fronteres i ix al carrer per convertir la ciutadania en protagonista activa", afirma, "gràcies a les activitats dinamitzadores que s'organitzaran als barris". En aquesta línia d'accions destaquen Assaltabarris i Vila-real, barri a barri, en els quals es fomentarà la recuperació de la memòria històrica de cada carrer de la ciutat a través de documentals. 

"L'objectiu de totes aquestes propostes, que es donaran a conéixer amb més detall al llarg de l'any, és aconseguir que l'espai públic, tant els carrers i places com els parcs i zones verdes, siguen per a tots: un lloc on relacionar-se", assenyala la regidora de l'àrea. Gil incideix que "2017 serà un any molt important per a la Regidoria, especialment a l'hora de seguir marcant la seua identitat específica, així com col·laborar amb altres institucions tant en l'àmbit nacional com internacional, a més de seguir donant veu als ciutadans de totes les edats, a les associacions i agrupacions".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es