Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

Vila-real rep el reconeixement internacional a l'aposta per la mediació amb la medalla al mèrit de l'estat brasiler de Rondônia

divendres, 20 de gener de 2017

Lliurament de la Medalla al Mèrit de Rondônia per la mediació policial

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Javier Serralvo, han rebut aquest matí, en nom de l'Ajuntament i la Policia Local, el reconeixement internacional al treball que desenvolupa la ciutat en l'àmbit de la mediació i la formació d'agents mediadors. En concret, el consistori ha rebut la Medalla do Mérito Governador Jorge Teixeira de Oliveira, concedida per la Secretaria de Seguretat del Govern de Rondônia (Brasil), amb motiu "dels serveis prestats a la seguretat pública" d'aquest estat brasiler.

El professor Hélder Risler d'Oliveira, expert en mediació, membre de diferents organismes internacionals de l'àmbit de la cultura de pau i director tècnic legislatiu del Govern de Rondônia, ha sigut l'encarregat d'imposar les medalles, la concessió oficial de les quals va tenir lloc el passat 15 de desembre a Brasil. El lliurament del reconeixement s'ha emmarcat en el segon curs intensiu de mediació policial que s'imparteix a Vila-real fruit de la col·laboració entre la Policia Local, la Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real de l'UJI i l'Ivaspe. En el seminari, de 40 hores, han participat durant tota la setmana 55 alumnes, entre els quals hi ha 15 procedents de Brasil. El lliurament de diplomes ha tingut lloc aquest matí a la prefectura de la Policia Local. 

"Estem molt orgullosos d'aquest reconeixement internacional, que rebem no com a persones físiques sinó en representació del gran treball de la nostra Policia Local, que va iniciar fa més de 10 anys un camí pioner en aquesta 'altra forma de fer policia' que és el seu lema per convertir-se en un exemple no solament per a Vila-real i el nostre país sinó fins i tot, com hem vist hui, també a 8.000 quilòmetres de distància, en l'estat brasiler de Rondônia", assenyala Benlloch. "Poder rebre ací i formar gent de diferents parts del món en una cosa tan necessària com és la cultura de la pau, el diàleg i la mediació és, sens dubte, la nostra millor medalla", conclou.

Galeria multimèdia

Imatges

Lliurament de la Medalla al Mèrit de Rondônia per la mediació policial_1 Lliurament de la Medalla al Mèrit de Rondônia per la mediació policial_3 Lliurament de la Medalla al Mèrit de Rondônia per la mediació policial_2

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es