Inici -> Àrees -> Cooperació i integració -> Notícies

Vila-real serà el 2017 referent en cooperació internacional amb un 0,7% del pressupost i el primer conveni amb Smara

tornar Imprimir

dissabte, 21 de gener de 2017

Cooperació, Solidaritat i Integració, Sala de premsa

Vila-real serà el 2017 referent en cooperació internacional amb un 0,7% del pressupost i el primer conveni amb Smara

L'Ajuntament de Vila-real signarà enguany un conveni de col·laboració fix amb l'associació de solidaritat amb el poble sahrauí Smara Vila-real per al desenvolupament del programa Vacances en pau, que cada estiu porta a la ciutat xiquets i xiquetes procedents dels campaments de refugiats per a passar dos mesos amb famílies locals. Aquesta és una de les principals novetats del pressupost de 2017 en l'àrea de Cooperació, que enguany segueix col·locant Vila-real com a referent en solidaritat internacional amb la reserva d'un 0,7% del pressupost municipal per al suport a projectes d'ajuda al desenvolupament. 

El suport a Smara i el seu treball en els camps de refugiats sahrauís compta enguany amb una partida específica de 9.000 euros. "D'aquesta manera, podem donar una major estabilitat al projecte, que cobreix les despeses de viatge i manutenció dels xiquets que passen l'estiu amb famílies de la ciutat en un entorn diferent", afirma el regidor de Cooperació i Integració, Álvaro Escorihuela, qui recorda que, fins ara, l'ajuda a aquesta organització s'ha regit a través de subvencions.

El pressupost de Cooperació també contempla el 2017 un "compromís que ens ha convertit en referents en tota la Comunitat Valenciana", explica l'edil. "Mentre la gran majoria de municipis, en arribar la crisi, van eliminar progressivament les ajudes a cooperació internacional, Vila-real segueix mantenint el 0,7% del seu pressupost per a ajudar a altres països que ho necessiten", recorda Escorihuela. "Som una ciutat solidària i ho demostrem any rere any en les diferents convocatòries anuals de subvencions a ONGD per a projectes de cooperació en països en via de desenvolupament", afegeix. 

A més d'aquestes partides, els comptes del departament el 2017 també contemplen l'aportació de 20.000 euros per al Fons Valencià de Cooperació, de la Junta Directiva del qual forma part Vila-real. "És important mantenir la nostra col·laboració per a reforçar aquesta xarxa autonòmica tan solidària, els resultats de la qual ja hem pogut comprovar recentment en una missió a Equador, on s'ha impulsat el voluntariat i s'ha enfortit l'activitat econòmica de la zona mitjançant la dinamització turística i la producció artesanal", explica l'edil. Escorihuela destaca l'important paper d'aquesta xarxa i els projectes que promou "no solament en l'estranger, sinó també en el nostre país, a través de la sensibilització sobre el treball en cooperació al desenvolupament, una àrea molt important per a la nostra ciutat en la qual volem seguir sent líders i reforçar el nostre treball". "Som una ciutat oberta i solidària que té molt a aportar en aquesta matèria per a millorar la vida de les persones", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es