Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

Vila-real treballa amb Generalitat i municipis veïns en un nou Consell de Policies Locals per a millorar la seguretat a la Plana

diumenge, 29 de gener de 2017

Reunió de coordinació de policies locals_1

El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Javier Serralvo, ha participat recentment en una reunió per a fixar les bases del futur Consell supramunicipal de Policia Local de l'àrea metropolitana de Castelló, del qual formarà part la Policia Local de Vila-real amb l'objectiu de millorar la resposta i l'eficiència davant emergències i qüestions relacionades amb la seguretat ciutadana. El Consell estarà regulat per la nova Llei valenciana de coordinació de policies locals, l'avantprojecte de la qual ha estat aprovat aquest divendres passat pel Consell de la Generalitat.

"La creació d'aquest organisme supramunicipal suposarà una major coordinació tant dels recursos com de les accions que duem a terme en els diferents municipis per a garantir la seguretat dels nostres veïns i veïnes", explica Serralvo, que detalla que en el consell metropolità estaran incloses també les policies d'Orpesa, Benicàssim, Borriol, Castelló, Almassora i Borriana, que sumen més de 700 efectius per a una àrea urbana superior als 300.000 habitants. La presentació de l'organisme va comptar amb la participació de representants dels municipis, a més del director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel. 

El Consell supramunicipal de Policia Local persegueix coordinar les accions de seguretat pública i optimitzar els serveis amb calendaris comuns d'actuació, així com compartir recursos humans i materials quan es requerisca. "Es tracta de fer possible el marc normatiu necessari perquè municipis veïns, que tenim problemes de seguretat comuns, puguem col·laborar més i millor amb l'objectiu últim d'assegurar el benestar dels nostres veïns", conclou Serralvo.

Galeria multimèdia

Imatges

Reunió de coordinació de policies locals
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es