Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

La inversió en polítiques de Joventut creix en un 30% i reforça els convenis i el suport a l'autogestió dels joves

tornar Imprimir

dimarts, 31 de gener de 2017

Sala de premsa, Joventut

Xavier Ochando presenta la Memòria de Joventut de 2016

La inversió en polítiques de Joventut creix en un 30% i reforça els convenis i el suport a l'autogestió dels joves

L'Ajuntament de Vila-real ha augmentat el pressupost de la Regidoria de Joventut per a 2017 en un 30%, i ha passat dels 244.984 euros de 2016 als 318.412 euros d'enguany. "Un increment de 37.000 euros que servirà per a seguir consolidant la nostra màxima principal: Junts anem a més", explica el regidor responsable de l'àrea, Xavier Ochando, que ha donat a conéixer també la memòria de la Regidoria el 2016. En el balanç de l'exercici destaca el creixement experimentat pels quatre pilars fonamentals de l'àrea, com són la formació per a l'ocupació i la lluita contra l'atur, la inclusió, donar veu als joves i l'autogestió.

En aquest últim punt s'han registrat xifres que "demostren que per a nosaltres és important caminar cap a l'autogestió de la programació, perquè els joves i les associacions siguen els protagonistes", assenyala. Així, el 2016 la Regidoria ha atés 45.096 persones, que han passat per les activitats programades per part de 68 associacions -12 més que el 2015-, la qual cosa suposa una mitjana mensual de 3.758. 

En la mateixa línia, Ochando remarca que "les polítiques juvenils de Vila-real s'han convertit en un referent provincial i no és per a menys, ja que el 2015 vam oferir 411 activitats, cursos i formació per a l'ocupació, que el 2016 han crescut fins a les 454". D'aquesta manera, s'ha invertit en l'organització de 224 cursos -enfront dels 160 d'un any abans-; d'aquests, 103 tenen titulació homologada, 34 més que el 2015. Tot açò s'ha traduït en un major nombre de persones que han eixit de l'Espai Jove amb un títol homologat sota el braç -d'idiomes i d'altres matèries- i amb l'oportunitat d'incorporar-se al món laboral, passant de 869 als 1.017 usuaris de 2016.

A aquestes dades se suma l'obertura de l'oficina Eurodesk, que ha permés a la ciutat col·laborar amb l'Institut Nacional de la Joventut i amb la Comissió Europea i convertir-se en l'única oficina d'aquest tipus existent entre València i Barcelona i en una de les 54 de tot l'Estat. A través d'aquest servei, s'han atés 192 persones i s'ha donat resposta a associacions i instituts d'altres ciutats de la província i de països com Turquia, Estats Units o Taiwan, en matèries com voluntariat, ajudes per a estudiar o intercanvis.

Ochando destaca també la implicació de la ciutat a l'hora d'integrar totes les persones, independentment de les seues capacitats, gràcies als Tallers per la igualtat, que han atret més de 300 usuaris en un any. Entre les iniciatives desenvolupades el 2016, remarca la importància de donar veu als joves, a través de la Ràdio Espai Jove, que ha passat de tenir cinc programes en directe a comptar amb una graella de 14 espais, que es poden escoltar també a través de plataformes com iVoox o MyRadioStream. 

"Sempre hem reivindicat que els joves són el present i que sense ells no hi ha futur, paraules que nosaltres vam demostrar amb fets", apunta l'edil, que assenyala l'increment global del pressupost per a enguany. En concret, els comptes de Joventut el 2017 experimentaran un augment per a l'àrea de convenis, que passa de 84.500 euros a 122.273. "Açò suposa un 44,7% més, que permetrà seguir impulsant l'autogestió, amb la incorporació d'un nou conveni amb JuCar i una partida per al conveni del bus a l'UJI, amb 18.400 euros", assenyala Ochando, que recorda que "des de la nostra arribada a l'equip de govern, les ajudes generals es van augmentar un 68% i es van signar nous acords, a més de crear una nova línia de subvencions per a estudiants Erasmus, amb 10.000 euros". A totes aquestes accions s'incorpora la inversió que realitzarà enguany el Servef per a homologar l'Espai Jove, "la qual cosa ens donarà la possibilitat de convocar més cursos amb eixida laboral no solament ací, sinó també en qualsevol punt del territori espanyol", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es