Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

La campanya Eliminant barreres inicia la seua 12a edició per a inculcar el respecte a les persones amb mobilitat reduïda

dimecres, 1 de febrer de 2017

Presentació de la 12a campanya Eliminant barreres

La Policia Local de Vila-real inicia dilluns que ve, 6 de febrer, de la mà de l'Associació Acudim, l'edició número 12 de la campanya Eliminant barreres, l'objectiu de la qual és inculcar el respecte cap a les persones amb mobilitat reduïda i l'accessibilitat urbana. La campanya, que es perllongarà fins al dia 19, intensificarà els controls sobre l'estacionament en rampes per a discapacitats, passos i zones per als vianants, així com reserves per a persones amb mobilitat reduïda, a més de vigilar l'ús de la targeta de discapacitat, que a partir de hui comença a renovar-se amb un nou format. Vila-real és, de fet, la primera ciutat de Castelló en la qual s'implantarà la nova targeta.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Javier Serralvo, ha presentat la campanya juntament amb la presidenta d'Acudim, Fina Mora, a qui ha agraït la "implicació per a seguir millorant l'accessibilitat de la ciutat". "Tots hem de respectar al màxim les persones amb problemes de mobilitat i fer els carrers de Vila-real més accessibles. Les campanyes serveixen per a conscienciar i no haver de denunciar ningú i es demostra que cada dia són més efectives", apunta l'edil.

En aquest sentit, l'intendent general en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, destaca que el nombre de denúncies ha disminuït dràsticament des de la posada en funcionament de la campanya. En concret, en la primera edició d'Eliminant barreres es van registrar més de 500 denúncies, que han passat el 2016 a tan sol 57, en la seua majoria per estacionar sobre rampes de discapacitats o en zones per als vianants i voreres, encara que també en passos de vianants i en zones reservades.

En aquest últim punt, Nieto ha explicat la recent entrada en vigor d'un nou decret que incorpora des de hui un nou format de targeta europea amb un holograma especial i lletres en braille per a evitar la falsificació i seguir millorant-ne l'ús. "A Vila-real comptem amb 155 places nominals i amb altres genèriques per a discapacitats en zones específiques on sempre es reserven espais", explica Nieto, "no obstant açò, gràcies a la vigilància constant i al suport d'Acudim, hem detectat que hi havia persones que no feien un bon ús de la targeta o que fins i tot la falsificaven, cosa que amb aquest nou format s'evitarà".

La presidenta d'Acudim, per la seua banda, ha agraït la "important tasca de conscienciació que fa la Policia Local" i ha assegurat que "igual que es demana una bona actitud als qui no tenen cap discapacitat, també es requereix a les persones amb mobilitat reduïda que facen un bon ús dels recursos al seu favor". "Hem de donar exemple i, si algú no necessita la reserva d'aparcament, que no s'aprofite de les circumstàncies, ja que açò fa mal a la resta del col·lectiu que, òbviament, no hem buscat estar en una cadira de rodes", puntualitza. A més, Mora destaca els "bons resultats de la campanya, passant d'una multitud de denúncies a molt poques, perquè cada vegada estem tots més sensibilitzats".

"Si tots complim les normes aconseguirem un millor entorn per a tots", assenyala Serralvo, que matisa que, "al marge d'aquesta campanya, la col·laboració amb Acudim és diària i durant tot l'any es vigila el compliment d'aquestes normes bàsiques".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es