Inici

Vila-real llança una nova aplicació mòbil municipal per a apropar l'Ajuntament a la ciutadania

tornar Imprimir

dilluns, 6 de febrer de 2017

Noves tecnologies, Sala de premsa, Innovació

Mónica Mañas presenta l'app Vila-real

Vila-real llança una nova aplicació mòbil municipal per a apropar l'Ajuntament a la ciutadania

L'Ajuntament de Vila-real acaba de llançar una nova aplicació mòbil (app), que aproximarà l'Administració local i els seus serveis als ciutadans. La regidora d'Innovació i Noves Tecnologies, Mónica Mañas, ha presentat aquesta nova eina, que posarà "a la mà dels veïns tota la informació que necessiten, serveis i activitats, a més de facilitar els tràmits". 

"Com a Ciutat de la Ciència i la Innovació, Vila-real no podia quedar arrere en l'aplicació de tecnologies mòbils, que de nou es posen al servei del ciutadà per a oferir una major connectivitat, immediatesa i facilitat en l'accés a qualsevol tipus d'informació o servei municipal", detalla Mañas. "Innovació, transparència i proximitat són les tres característiques principals d'aquesta nova aplicació, en la qual els usuaris podran accedir de manera molt àgil i intuïtiva a informació d'interés sobre la ciutat, l'Ajuntament, els seus serveis, les notícies i avisos d'última hora, a més de la possibilitat d'interactuar, amb queixes o suggeriments, i fins i tot fer gestions directament des del seu telèfon mòbil, com si estigueren en el mostrador del consistori", explica.

L'app Vila-real suposa la culminació d'anys de treball i adaptació dels continguts web municipals a dispositius mòbils i permet reutilitzar, condensar i compartir la informació del web municipal i les xarxes socials. Notícies, agenda -amb dues vistes: cartellera i calendari- o una relació d'enllaços amb serveis municipals són algunes de les possibilitats de l'app, que inclou també serveis externs de gran demanda com la informació del temps, farmàcies de guàrdia -amb informació de com arribar i trucada directa- o cita prèvia amb el metge, a través d'un enllaç amb el servei en línia de la Generalitat. L'aplicació també ofereix la possibilitat de sol·licitar cita prèvia a l'oficina d'Atenció a la Ciutadania, Consum i Proximitat, evitant d'aquesta manera les esperes a la planta baixa de l'Ajuntament, i destaca sobretot per la incorporació de notificacions que poden personalitzar-se en funció dels interessos que l'usuari pot marcar com a preferències. 

"Però l'app Vila-real és, sobretot, una eina viva que s'anirà modificant segons vegem quins són els apartats que més demanda tenen per part dels usuaris", apunta. Aquesta iniciativa, afegeix Mañas, se suma a la implantació de la xarxa wifi en la ciutat, que preveu ampliar-se pròximament amb nous punts, i a l'Administració electrònica. D'aquesta manera, "els veïns estaran més prop de l'Ajuntament, d'una manera fàcil, àgil, ràpida i gratuïta", assegura Mañas. L'aplicació ja està disponible per a telèfons i tauletes a través de Google Play o App Store o des de la pàgina app.vila-real.es.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es