Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

El jutge obliga a expropiar la parcel·la darrere del José Soriano, obtinguda sense pagar el 2010 i valorada en quasi un milió d'euros

dijous, 9 de febrer de 2017

L'alcalde, en roda de premsa

La ciutat de Vila-real haurà de fer front a un nou pagament estimat en prop d'un milió d'euros, derivat d'una operació urbanística realitzada l'any 2010, sota el mandat del Partit Popular. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat aquest matí la resolució judicial, que obliga l'Ajuntament a resoldre la situació en una parcel·la situada darrere del col·legi José Soriano, que va ser cedida en el seu moment pels propietaris sense abonar "ni un euro" i per a la qual ara el jutge reconeix el dret a cobrar l'expropiació dels terrenys. 

"Quan creiem que comencem a recobrar la normalitat, tornen els empastres i les maçades de l'herència del Partit Popular", lamenta el primer edil, qui recorda que "l'urbanisme depredador i l'estafa urbanística del PP de Vila-real segueix pesant com una espasa de Dàmocles sobre la ciutat". En aquesta ocasió, l'expedient es remunta a novembre de 2010, quan l'aleshores govern municipal va adquirir uns 7.000 metres quadrats de terreny amb la intenció de construir en la zona un quart institut per a la ciutat. "La major part del sòl es va adquirir de manera irregular, amb ocupacions directes a les conseqüències de les quals hem hagut de fer front també durant els últims anys; una altra part va ser donada per la familiar de José Soriano, als qui cal estar agraïts; i queda una última parcel·la de 2.680 metres, que ara és un hort abandonat, que és per la que ara ens reclamen els jutges", explica Benlloch. 

La resolució judicial arriba després de la reclamació presentada el 2013 pels propietaris per a exigir el seu dret a ser expropiats i cobrar pel sòl. El contenciós, recorregut en apel·lació pel consistori, ha donat la raó als propietaris, i ha fixat ara el jutge un període de 10 dies perquè l'Ajuntament inicie els tràmits per a formalitzar l'expropiació de la parcel·la. En principi, la valoració tècnica del solar es fixa en 759.196 euros, als quals caldrà sumar els interessos, per la qual cosa es calcula que el desemborsament per aquest nou "empastre" fregarà el milió d'euros. 

"Ara estem en el procés de dialogar, negociar i notificar la valoració als propietaris, amb els quals esperem poder arribar a un acord, com hem fet fins ara, perquè afecte el menys possible a l'avanç de Vila-real", apunta Benlloch. En el cas que els propietaris no estiguen d'acord amb la valoració, puntualitza l'alcalde, seria el jurat d'expropiació qui decidirà el preu. 

Quant a la parcel·la, Benlloch lamenta que, en aquests moments, "no serveix de res". "El solar, amb qualificació dotacional educativa, ja no pot albergar el quart institut, després de la construcció del col·legi José Soriano, amb la qual cosa hem d'expropiar-ho a pesar que no servisca per res. Per això vam recórrer i pleitejar en el seu moment, però ara ja és una realitat que hem d'afrontar i arribar a acords perquè aquest llast de l'herència del PP perjudique el menys possible als vila-realencs", lamenta el primer edil. "Per aquells que isquen ara a criticar que, si hem de pagar això, per què ens plantegem la compra de l'Hostal del Rei, els diré que aquesta expropiació a la qual ens veiem obligats ens suposarà gastar quasi un milió d'euros en un solar que no servirà per a res, mentre que l'edifici històric costarà 200.000 euros i quedarà per al poble per sempre. Aquests són exemples clars de com gestionaven uns i com gestionem uns altres", argumenta Benlloch. "Que no pense el PP ni per un segon que, per haver de pagar els seus empastres i el llast de la seua herència, Vila-real deixarà d'avançar i perdre oportunitats", conclou l'alcalde.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es