Inici

La BUC habilita tres ordinadors amb lector de DNI electrònic per a facilitar els tràmits telemàtics amb les administracions

tornar Imprimir

dilluns, 13 de febrer de 2017

Noves tecnologies, Sala de premsa

La BUC habilita tres ordinadors amb lector de DNI electrònic per a facilitar els tràmits telemàtics amb les administracions

La Regidoria d'Innovació i Noves Tecnologies posa a la disposició dels vila-realencs tres ordinadors amb lector de DNI electrònic, perquè puguen accedir de manera senzilla als tràmits telemàtics que requereixen d'aquesta eina. Els terminals proveïts de lector de DNIe estan disponibles a l'aula informàtica de la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC).

"Amb l'habilitació d'aquests tres ordinadors, seguim avançant en la nostra política d'apropar l'Administració electrònica als veïns de Vila-real, que moltes vegades no poden fer ús del seu DNIe per no disposar d'un terminal amb lector incorporat", assenyala la regidora d'Innovació i Noves Tecnologies, Mónica Mañas. Així, els dispositius poden utilitzar-se en diferents tràmits amb les administracions que admeten el DNIe com a mitjà d'identificació, com l'Agència Tributària, la DGT, diferents ministeris o la Generalitat Valenciana, entre altres.

"La solució implementada en tres dels onze ordinadors de la BUC permet, per exemple, que les persones interessades a accedir a la borsa d'ocupació de Sanitat i que no disposen d'aquest tipus de dispositius puguen inscriure's en el procés, ja que només poden formalitzar-se les sol·licituds per internet i amb DNI electrònic", recorda Mañas. "També serà possible usar-los", agrega, "per a la presentació telemàtica de la declaració de la renda, certificats d'empadronament, reclamacions al dret de pensió i accés telemàtic a borses d'ocupació oficials, entre altres tràmits".

El DNIe certifica la identitat del ciutadà tant de manera presencial com també en transaccions telemàtiques i permet signar tot tipus de documents electrònics. Quan s'usa un dispositiu segur de creació de signatura, la signatura electrònica que s'efectua mitjançant el DNI té efectes jurídics equivalents als d'una signatura manuscrita i és d'obligada acceptació per part de totes les administracions públiques.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es