Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Assaltabarris recupera la divisió de Vila-real en 'quarters' i fomenta la cultura mediterrània i les activitats a les places

dimecres, 22 de febrer de 2017

Presentació d'Assaltabarris 2017

Les places de Vila-real seran ocupades al llarg del mes de març per multitud d'activitats per a tots els públics dins de la campanya Assaltabarris, que organitza la Regidoria de Participació Ciutadana. Una iniciativa que en aquesta edició "torna als orígens" i recupera la divisió dels quarters històrics de la ciutat, a més de reivindicar l'ocupació dels espais públics per la ciutadania, a través de tot tipus d'actes socials i culturals arrelats a l'estil de vida mediterrani. 

La regidora de l'àrea, Gemma Gil, i el director de la companyia de teatre La Fam, Sergio Heredia, han presentat els primers esdeveniments programats juntament amb les associacions de veïns, que tindran lloc els dissabtes 4, 11, 18 i 25 de març, de 17.30 a 20.00 hores, a les places de la Maiorasga, Sant Ferran, Jaume I i del Llaurador, respectivament. Les activitats estan obertes a tots els públics, "des de 0 a 100 anys", indica Gil. 

"Aquesta és una de les iniciatives més dinàmiques i globals, ja que s'han pactat amb totes les entitats veïnals, que des del primer minut han pogut opinar i decidir quins esdeveniments volen per a les seues zones, treballant de manera conjunta amb la Regidoria", ha explicat la regidora. "Amb aquests quatre enclavaments", afegeix, "arribem a tots els veïns, ja que les associacions incloses en cada zona han participat en l'elaboració de la programació, la premissa de la qual és acostar els parcs als veïns i fomentar la vida al barri, mitjançant tot tipus d'activitats que van des de tallers, fins a jocs amb fusta, jocs tradicionals, teatre, circ, animació i música". 

Cada mes tindran lloc quatre sessions, que podran estar vinculades a les arts escèniques; a les visuals, per exemple amb mostres fotogràfiques, o amb la intervenció en entorn urbà, a través de la creació de grafits, així com també a un altre tipus de propostes, com la confecció de peces de punt de ganxo o labor de retalls. "És una bona manera de reivindicar el nostre caràcter mediterrani, el d'eixir al carrer, especialment ara que s'acosta la primavera i els dies s'allarguen, compartir l'espai, conéixer-se, acostar-se i xarrar fent activitats, al mateix temps que es combina amb el vessant més cultural", apunta Gil, qui considera Assaltabarris com una oportunitat per a impulsar l'aprenentatge continu de tota la família a través de les arts. 

Per la seua banda, el director de la Fam assegura que "a més de posar en valor la vida en el parc, cada associació de veïns traurà al carrer moltes de les activitats que fan a les seus, en un espai de convivència amb els diferents espectacles programats". Així, la companyia valenciana La Finestra Nou Circ estrenarà el dia 4 de març a la Maiorasga la seua última obra, amb quatre acròbates i malabaristes. La plaça de Sant Ferran acollirà el dia 11 un espectacle de clown amb tècniques de circ, a càrrec de la companyia A lo tonto, amb el seu treball En venda; el jardí de Jaume I rebrà el dia 18 el Professor Karoli, amb el seu espectacle L'home roda, i el 25, el Llaurador acollirà les cançons valencianes en directe i amb la interpretació de quatre actors de l'actuació Els Rockin' Xics, de Splai Teatre. "Amb aquestes propostes, esperem que la gent s'anime a eixir al carrer, a conviure amb la resta de veïns i a passar una estona agradable en un ambient diferent, en família, en parella, amb o sense xiquets¿ perquè anem a assaltar els barris", assenyala Heredia.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació d'Assaltabarris 2017_1 Assaltabarris 2017_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es